Οι τροφές που δεν έχουν καθόλου υδατάνθρακες | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
9:03
9/12/2019

Οι τροφές που δεν έχουν καθόλου υδατάνθρακες

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι να προτιμήσεις αν θέλεις να ακολουθήσεις μια διατροφή μακριά από υδατάνθρακες 

Οι υδατάνθρακες είναι φτιαγμένοι από γλυκόζη, τη βασική πηγή καυσίμου του σώματος. Χωρίς αυτούς, αισθάνεσαι υποτονική.  Διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου σε γενικές γραμμές.

Δες και αυτό: Τροφές που μας κάνουν να... πεινάμε!

 

Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 45 με 55 τοις εκατό της ημερήσιας τροφής σου, ειδικά αν αθλείσαι ή κινείσαι. Ο αποκλεισμός τους από τη διατροφή σου, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στον οργανισμό σου.

Όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (δηλαδή οι πιο θρεπτικές τροφές της διατροφής μας) περιέχουν υδατάνθρακες. Όλες αυτές οι τροφές έχουν συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χρόνιων νόσων και μακροζωία. Αντίθετα, οι χαμηλές σε υδατάνθρακες διατροφές έχουν συνδεθεί με χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνος του εντέρου, καρδιαγγειακές νόσους, διαβήτη και άλλες.

Αυτό το είδες; Ξηροί καρποί: Στο σπίτι των «πρωταθλητών» της υγιεινής διατροφής!

 

Αν θέλεις να ακολουθήσεις μια αποτοξίνωση λίγων ημερών και να τους αποφύγεις ή να τους μειώσεις, παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τις τροφές που δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες.  

Κοτόπουλο
Μοσχαρίσιο κρέας
Χοιρινό
Σολομός
Πέστροφα
Σαρδέλες
Τόνος
Αυγά
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Βούτυρο

Διάβασε επίσης: 9 τροφές πλούσιες σε σίδηρο (που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου)

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ