Οι εκπληκτικοί λόγοι που θα σας κάνουν να μην ξαναπετάξετε τη φλούδα από το καρπούζι | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
16:00
23/6/2019

Οι εκπληκτικοί λόγοι που θα σας κάνουν να μην ξαναπετάξετε τη φλούδα από το καρπούζι

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αν υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν πρόκειται για το καλοκαίρι και τα φρούτα, είναι ότι αυτή η εποχή του χρόνου δεν νοείται χωρίς καρπούζι. 

Πως μπορείς να αντισταθείς σε κάτι τόσο γλυκό, δροσιστικό και υγιεινό; Αλλά το καρπούζι δεν είναι μόνο η γλυκιά, κόκκινη σάρκα του. Υπάρχει ένα μέρος αυτού του φρούτου που πιθανώς αγνοείτε αλλά δεν πρέπει: η φλούδα!

Δείτε ακόμη: Καρπούζι VS Πεπόνι: Η μάχη των θερμίδων - Πόσο μας παχαίνουν τελικά

Το πιο δημοφιλές μέρος του καρπουζιού είναι η κόκκινη σάρκα του, αλλά όπως συμβαίνει και στον ξάδερφό του, το αγγούρι, όλο το φρούτο είναι βρώσιμο. Αυτό περιλαμβάνει  το σκληρό άσπρο μέρος της φλούδας που συνήθως καταλήγει στα σκουπίδια ή, στην καλύτερη περίπτωση, στον κάδο κομποστοποίησης. Η τραγανή υφή του είναι παρόμοια με του αγγουριού και είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε προσεκτικά την πράσινη εξωτερική φλούδα πριν του δώσετε ζωή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ