Μπορούν οι ντομάτες να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ / ΔΙΑΤΡΟΦΗ
10:17
19/8

Μπορούν οι ντομάτες να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του στομάχου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια νέα μελέτη από την Ιταλία μας δίνει έναν επιπλέον λόγο να απολαύσουμε το αγαπημένο μας λαχανικό, ή φρούτο πιο σωστά. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η τομάτα μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου, αλλά μπορεί επίσης να είναι το κλειδί για νέες θεραπείες που αποσκοπούν στη θεραπεία της νόσου.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Cellular Physiology διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα ντομάτας από δύο διαφορετικές νότιες ιταλικές ποικιλίες, τις San Marzano και Corbarino, μπορούν να συμβάλλουν στην αναστολή της ανάπτυξης των κυττάρων του καρκίνου του στομάχου, αποτρέποντάς τα από το να αποκτήσουν κακοήθη ή επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Οι συγγραφείς της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία διαφορετικών μορφών καρκίνου του στομάχου. 

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ