Μπορεί το junk food να μεταβάλλει μόνιμα το ανοσοποιητικό σύστημα; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:03
12/10

Μπορεί το junk food να μεταβάλλει μόνιμα το ανοσοποιητικό σύστημα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

 Άλλο ένα επιχείρημα του γιατί μια διατροφή που αποτελείται κυρίως από ανθυγιεινό fast food είναι κακή: πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το γρήγορο φαγητό κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα υπερκινητικό και το ωθεί να αντιδράσει όπως θα έκανε σε μια βακτηριακή λοίμωξη. Επιπλέον, η επιθετική φλεγμονώδης ανταπόκρισή του παραμένει σε βάθος χρόνου, υποθάλποντας διάφορες ασθένειες. 

Η δυτική διατροφή, που χαρακτηρίζεται από υπερβολική πρόσληψη ζαχαρωδών ποτών και ανθυγιεινών επιλογών γρήγορου φαγητού, ενισχύει τους μηχανισμούς του ανοσοποιητικού συστήματος που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το σώμα μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βόννης που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Cell. Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις μπορεί να επιμένουν παρά τη μεταβολή των διατροφικών συνηθειών. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από το εν λόγω Πανεπιστήμιο στη Γερμανία εξέτασε τα αποτελέσματα της δυτικής διατροφής σε ποντίκια μελετώντας τρεις ομάδες ποντικών. Η πρώτη ομάδα χρησίμευσε ως ομάδα ελέγχου και της δόθηκε μια τυπική διατροφή, ενώ στη δεύτερη ομάδα έδωσαν μια δυτικού τύπου διατροφή. Η τρίτη ομάδα μπήκε αρχικά σε μια δυτική δίαιτα η οποία, στη συνέχεια, μετατράπηκε σε κανονική. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα ποντίκια που τράφηκαν με τη δυτικού τύπου δίαιτα ανέπτυξαν, όπως αναμενόταν, φλεγμονές.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ