Μήπως οι εικόνες στις συσκευασίες των τροφίμων μας κάνουν να τρώμε παραπάνω; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:47
2/11/2021

Μήπως οι εικόνες στις συσκευασίες των τροφίμων μας κάνουν να τρώμε παραπάνω;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υπολογίζοντας την μερίδα που βάζουμε στο πιάτο μας, είναι πιθανόν να επηρεαζόμαστε περισσότερο από τις εικόνες στη συσκευασία και να σερβίρουμε μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη μερίδα, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Όταν εμφανίζονται πρόσθετα διατροφικά είδη στα πακέτα συσκευασίας, όπως π.χ. το γλάσο σε ένα κέικ, τότε είναι ακόμη πιο πιθανό να βάλουμε μεγαλύτερο κομμάτι. 

Οι κατασκευαστές τροφίμων ξοδεύουν πολύ χρόνο αποφασίζοντας τι πρέπει να βάλουν στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Εξάλλου, αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που βλέπουμε όταν περπατάμε στο διάδρομο του supermarket προσπαθώντας να αποφασίσουμε τι θα αγοράσουμε. Εάν η φωτογραφία και τα χρώματα δεν τραβήξουν την προσοχή μας και δεν μας προκαλέσουν αυτόματα λιγούρα, τότε δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ίσως να νομίζουμε ότι δεν επηρεαζόμαστε πολύ από τις διάφορες συσκευασίες των τροφίμων και τις φωτογραφίες, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει το αντίθετο. Όλες αυτές οι όμορφες εικόνες, ιδιαίτερα των ανθυγιεινών επιλογών, μπορούν να συμβάλουν στην υπερκατανάλωση τροφής.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ