Μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καλύτερη ψυχική υγεία | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
12:25
25/11/2021

Μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καλύτερη ψυχική υγεία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μπορείτε να βελτιώσετε την ψυχική σας ευεξία μέσα από τη διατροφή σας;

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως ναι, καθώς όπως αναφέρουν, το να προσθέσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο προσφέρει την ικανοποίηση που νοιώθετε όταν πάτε σε μια νέα δουλειά που σας αρέσει.

Για όλους όσοι μεγάλωσαν με την προτροπή να «τρώνε φρούτα και λαχανικά» δεν θα αποτελέσει έκπληξη η είδηση ​​ότι η καθημερινή τους κατανάλωση βελτιώνει σημαντικά την υγεία. Αλλά ίσως να παραξενευτούν αν μάθουν ότι τα επιστημονικά στοιχεία αρχίζουν να δείχνουν μια συσχέτιση και με την καλύτερη ψυχική υγεία επίσης. Μια πενταετής μελέτη από ερευνητές των Πανεπιστημίων του Leeds και του York στη Βρετανία δείχνει ότι η κατανάλωση πολλών φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί να είναι εξίσου καλό για την ψυχική υγεία όπως είναι για το σώμα μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποστηρίζουν ότι η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών συνδέεται με την αύξηση της ψυχικής ευεξίας και το αίσθημα ικανοποίησης για τη ζωή.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ