Η σύνδεση του εγκεφάλου με τα έντερα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «νέα αίσθηση» | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:10
15/11/2021

Η σύνδεση του εγκεφάλου με τα έντερα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «νέα αίσθηση»

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για δεκαετίες, οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ορμόνες στην κυκλοφορία του αίματος ήταν ο έμμεσος δίαυλος μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου. 

Μια νέα σημαντική έρευνα αποκάλυψε ότι η διαδικασία μέσω της οποίας επικοινωνεί το έντερο με τον εγκέφαλο είναι πολύ πιο γρήγορη από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως και στηρίζεται περισσότερο στις συνάψεις παρά στις ορμόνες.

Τα μυστήρια του "δεύτερου εγκεφάλου" μας είναι ένα νέο ουσιαστικό όριο στην ιατρική επιστήμη του 21ου αιώνα. Ενώ η έρευνα ανακαλύπτει γρήγορα τις εκπληκτικές υπάρχουσες συσχετίσεις μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου μας, λίγα είναι γνωστά για το πώς αυτά τα δύο διαφορετικά μέρη του σώματος επικοινωνούν μεταξύ τους. Μια αξιόλογη νέα μελέτη ανέτρεψε τις υπάρχουσες ιδέες γύρω από την επικοινωνία του εντέρου, αποκαλύπτοντας ένα νευρικό κύκλωμα ταχείας δράσης που επιτρέπει στα κύτταρα του εντέρου να επικοινωνούν με τον εγκέφαλο μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ