Η ποικιλία στη διατροφή μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση τελικά | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:48
9/6

Η ποικιλία στη διατροφή μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση τελικά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η ενθάρρυνση των ανθρώπων να καταναλώνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφών για να διασφαλιστεί ότι πληρούν όλες τις διατροφικές ανάγκες τους μπορεί να γυρίσει ως μπούμερανγκ, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική δήλωση από το American Heart Association, παρέχοντας μια επισκόπηση των πρόσφατων επιστημονικών μελετών.

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν σε μια νέα δημοσίευση στο περιοδικό Circulation του American Heart Association (ΑΗΑ) ότι η κοινή σύσταση για διατροφική ποικιλία, η οποία χρονολογείται από μια εποχή που οι άνθρωποι ανησυχούσαν για ανεπάρκειες βιταμινών, μπορεί να έχει πλέον αντίθετα αποτελέσματα και συμβουλεύουν για μια «υγιεινή διατροφική γκάμα» περισσότερο παρά για «ποικιλία τροφίμων». Η ποικιλία μπορεί να είναι το αλατοπίπερο της ζωής, αλλά η μελέτη αυτή υποστηρίζει ότι οι δίαιτες πρέπει να προωθούν τα υγιεινά τρόφιμα και όχι τη διαφορετικότητα, καθώς οι αμέτρητες επιλογές τροφίμων μπορούν να μας κάνουν να κερδίσουμε βάρος. Η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων ήταν μια σύσταση για τη δημόσια υγεία σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Σήμερα, οι ειδικοί φαίνεται να μην συναινούν σχετικά με τη λεγόμενη διαιτητική ποικιλομορφία, τα μετρήσιμα δεδομένα της και την αξία της.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ