Η πιο «βρώμικη» αλήθεια: H σκόνη στο σπίτι φέρει την ευθύνη του Πάχους! | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
16:27
28/6/2019

Η πιο «βρώμικη» αλήθεια: H σκόνη στο σπίτι φέρει την ευθύνη του Πάχους!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν μια «βρώμικη» αλήθεια που υποδηλώνει ότι η σκόνη του σπιτιού μας μπορεί να μας κάνει να κερδίζουμε βάρος, οπότε σηκώστε τα μανίκια, βάλτε τα γάντια και κάντε ένα καλό γενικό καθάρισμα και ίσως η περιφέρειά σας να σας ευγνωμονεί!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, επιστήμονες στις Η.Π.Α. διαπίστωσαν ότι οι χημικές ουσίες που βρέθηκαν στη σκόνη μέσα στα σπίτια, θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν παχυσαρκία! Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές και ειδικοί σε όλο τον κόσμο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με τις επιπτώσεις των χημικών ουσιών που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές. Πρόκειται για μια κατηγορία ουσιών που μπορούν να παρεμποδίσουν τη λειτουργία του ενδοκρινικού ή ορμονικού συστήματος. Τέτοιες ουσίες εντοπίζονται μερικές φορές στα οικιακά προϊόντα καθαρισμού, ακόμη και σε αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Πολλά πλαστικά, για παράδειγμα, περιέχουν φθαλικές ενώσεις, οι οποίες είναι χημικές ουσίες που διαταράσσουν την ενδοκρινική λειτουργία. Οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι αυτές οι χημικές ουσίες αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, καθώς μελέτες τις έχουν συνδέσει με προβλήματα γονιμότητας, ηπατοπάθειες, καρκίνο και παιδική παχυσαρκία.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ