Η κατάλληλη διατροφή θα μπορούσε να μειώσει τους πρόωρους θανάτους από καρδιαγγειακή νόσο | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
9:41
7/9

Η κατάλληλη διατροφή θα μπορούσε να μειώσει τους πρόωρους θανάτους από καρδιαγγειακή νόσο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Οι ευρωπαϊκές διατροφικές συνήθειες προκαλούν υψηλό ποσοστό πρόωρων θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα στους κατοίκους της ηπείρου. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς θα μπορούσαν να προληφθούν με καλύτερη διατροφή, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Τουλάχιστον οι μισοί από όλους τους θανάτους από πρόωρο καρδιαγγειακό νόσημα (CVD) θα μπορούσαν να αποφευχθούν με καλύτερη διατροφή, όπως με την αύξηση της κατανάλωσης ολόκληρων κόκκων και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η διεθνής μελέτη ανακάλυψε πώς οι καρδιαγγειακοί θάνατοι επηρεάστηκαν από τη διατροφή τα τελευταία 26 χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο 2010-2016. Αυτό είναι το συμπέρασμα μια κοινής ανάλυσης από Γερμανικό Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU), το Πανεπιστήμιο Friedrich Schiller Jena, τον συνεργατικό σχηματισμό nutriCARD και το Πανεπιστήμιο της Washington, η οποία δημοσιεύθηκε στο European Journal of Epidemiology. Η μελέτη ζητά πολιτικές παρεμβάσεις για την αύξηση της πρόληψης των καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD) μέσω της καλύτερης δίαιτας και της εκπαίδευσης.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ