Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D ενοχοποιείται για ασθένεια των πνευμόνων | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:45
4/7

Η ανεπάρκεια της βιταμίνης D ενοχοποιείται για ασθένεια των πνευμόνων

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκμεταλλευτεί τις ηλιόλουστες μέρες και αυξήστε τα επίπεδα της βιταμίνης D, καθώς το θρεπτικό αυτό συστατικό συνδέεται με πολλές σημαντικές πτυχές της ανθρώπινης υγείας. Πρόσφατη έρευνα βρήκε σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων της βιταμίνης D και της διάμεσης πνευμονοπάθειας.

Ηδιάμεση πνευμονοπάθεια (ILD) είναι μια σειρά σοβαρών πνευμονικών προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία αυτού του αναπνευστικού οργάνου. Τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται εύκολα και μπορεί να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες βλάβες που μειώνουν το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια ομάδα στο Johns Hopkins Medicine στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ διερευνά διάφορους τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για αυτή την πάθηση. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα είναι σε θέση να εντοπίσουν βιώσιμα προληπτικά μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν αρκετά εύκολα. Η ομάδα μπόρεσε να επαληθεύσει ότι άτομα με χαμηλά έως ενδιάμεσα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα ήταν πιο εκτεθειμένα στην ILD από άλλους που είχαν τα συνιστώμενα επίπεδα αυτής της κρίσιμης θρεπτικής ουσίας. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Nutrition.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ