Η αλλαγή της διατροφής μας σε αυστηρά χορτοφαγική θα μπορούσε να είναι η λύση στο επισιτιστικό πρόβλημα του πλανήτη | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
12:00
19/1

Η αλλαγή της διατροφής μας σε αυστηρά χορτοφαγική θα μπορούσε να είναι η λύση στο επισιτιστικό πρόβλημα του πλανήτη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μέχρι το 2050 θα πρέπει να αυξήσουμε δραματικά την παγκόσμια παραγωγή τροφίμων για να τροφοδοτήσουμε τον πλανήτη μας. Ή μήπως δεν χρειάζεται; Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι στην πραγματικότητα παράγουμε ήδη αρκετά τρόφιμα για να τραφούν τα 9,7 δισεκατομμύρια ανθρώπων που θα κατοικούν τη Γη 30 χρόνια από τώρα.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ προβλέπουν ότι μέχρι το 2050 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 9,7 δισ. Αντιμετωπίζοντας την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση κρέατος, πολλοί αμφισβήτησαν κατά πόσο τα σημερινά μέσα παραγωγής που απαιτούν πολλούς πόρους μπορούν να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές. Ωστόσο, νέα έρευνα υποστηρίζει ότι η σημερινή παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μπορεί να τροφοδοτήσει τον ταχέως αναπτυσσόμενο παγκόσμιο πληθυσμό, αλλά μόνο αν οι περισσότεροι άνθρωποι αντικαταστήσουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με τα χορτοφαγικά προϊόντα.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ