Γνωρίστε τα Προσαρμογόνα: τα νέα βότανα που καταπολεμούν το stress | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:00
8/4

Γνωρίστε τα Προσαρμογόνα: τα νέα βότανα που καταπολεμούν το stress

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Με καταγωγή από την αρχαία φυτοθεραπεία, τα «προσαρμογόνα» περιλαμβάνουν ένα συγκεκριμένο σύνολο βοτάνων τα οποία βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να αντιστέκεται στους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινής ζωής και να προσαρμόζεται με μεγαλύτερη ευκολία σε σωματικές και ψυχικές διαταραχές, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με το άγχος. 

Τα προσαρμογόνα  (Adaptogens) ταξινομήθηκαν από τους αρχαίους Κινέζους ως τα πιο αποτελεσματικά φυτά για την αύξηση της σωματικής και διανοητικής ικανότητας, την μείωση της κούρασης, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας ενάντια σε διάφορες ασθένειες αλλά και για τη μακροβιότητα. Οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι η χρήση αυτών των συγκεκριμένων βοτάνων είναι ζωτικής σημασίας σε απαιτητικές περιόδους της ζωής τους.. Χάρη σε αυτά π.χ. οι Θιβετιανοί μοναχοί κατάφερναν να επιβιώνουν ψηλά στα βουνά χωρίς φαγητό και ζεστά ρούχα για πολλές μέρες.  Παρά τη μακραίωνη χρήση τους,  η αποτελεσματικότητά τους και ο όρος adapotogens επιβεβαιώθηκε επιστημονικά μόλις το 1947 από το Ρώσο επιστήμονα και γιατρό Nikolai V. Lazarev και αργότερα, το 1958, από τους συνεχιστές της έρευνάς του, τον «βασιλιά των προσαρμογόνων» Dr. Israel Brekhman  και τον συνάδελφό του Igor V. Dardymov , οι οποίοι αφιέρωσαν την επιστημονική τους καριέρα στην ανακάλυψη νέων προσαρμογόνων ουσιών.

Η συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ