Επιστροφή στο σχολείο: Οδηγίες για τη διατροφή των παιδιών στην σχολική ηλικία | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:41
11/9/2019

Επιστροφή στο σχολείο: Οδηγίες για τη διατροφή των παιδιών στην σχολική ηλικία

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

To πρώτο σχολικό κουδούνι χτύπησε σήμερα και οι μαθητές πήραν και πάλι τις σχολικές τους τσάντες! Είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η υγιεινή διατροφή των παιδιών στα σχολικά τους χρόνια και η σημασία της διασφάλισης ότι όσα τρώνε σήμερα θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των ηγετών του αύριο.

Βοηθώντας το παιδί σας να έχει μια υγιεινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή του και να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του στο σχολείο. Ο υποσιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία μάθησης, κακή ανάπτυξη, κόπωση, ζάλη, αδυναμία, χαμηλό σωματικό βάρος και φθορά των δοντιών. Η παιδική ηλικία και η εφηβεία είναι μια κρίσιμη περίοδος, καθώς η φυσιολογική ανάγκη για θρεπτικά συστατικά είναι μεγάλη σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες. Επομένως, μια δίαιτα υψηλής διατροφικής ποιότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επιπλέον, αναπτύσσονται διατροφικές συνήθειες, τρόποι ζωής και συμπεριφορές που μπορεί να τα ακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της ενηλικίωσης.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ