Είναι τα καρύδια το μυστικό για την ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:57
27/10/2021

Είναι τα καρύδια το μυστικό για την ενίσχυση της ανδρικής γονιμότητας;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τα καρύδια θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την τόνωση της υγείας των σπερματοζωαρίων και η κατανάλωση περίπου 70 γραμμαρίων  αυτού του ξηρού καρπού θα μπορούσε να αναστείλει τη διαδικασία που μειώνει την ποιότητα του σπέρματος, σύμφωνα με νέα μελέτη που βασίζεται σε ποντίκια.

Περίπου 70 εκατομμύρια ζευγάρια σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και σε ένα ποσοστό μεταξύ 30% και 50% αυτών των περιπτώσεων, το πρόβλημα πηγάζει από τον άνδρα. Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Delaware δείχνει κάτι που θα μπορούσε να το αλλάξει: η κατανάλωση περίπου 70 γραμμαρίων καρυδιών καθημερινά μπορεί να βελτιώσει την υγεία των σπερματοζωαρίων μειώνοντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων, μια διαδικασία η οποία βλάπτει τα σπερματοζωάρια. «Το σπέρμα είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε οξειδωτική βλάβη, καθώς η μεμβράνη αποτελείται κυρίως από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFA)», εξηγούν οι επιστήμονες. "Τα PUFA είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε οξειδωτική βλάβη λόγω της βιοχημικής τους δομής". Ειδικά όταν οι άνδρες ακολουθούν τη συνηθισμένη δυτική διατροφή που είναι πλούσια σε ζάχαρη και επεξεργασμένα τρόφιμα, τα κύτταρα του σπέρματος μπορεί να επιδεινωθούν με την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Τα καρύδια, ως ο μοναδικός ξηρός καρπός που αποτελείται κυρίως από αυτά τα πολυακόρεστα οξέα, μπορεί να είναι η ιδανική φυσική προσθήκη στη δίαιτά τους για να ενισχύσουν τη γονιμότητα.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ