Είναι η ωμοφαγική vegan 80/10/10 διατροφή το μυστικό για ένα λεπτό και υγιές σώμα; | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:17
26/10/2021

Είναι η ωμοφαγική vegan 80/10/10 διατροφή το μυστικό για ένα λεπτό και υγιές σώμα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Φανταστείτε να καταβροχθίζετε 10 μπανάνες, 6 μάνγκο, 2 ανανάδες ή μισό καρπούζι, όλα σε ένα μόνο γεύμα. Σε αντίθεση με τις πάντα δημοφιλείς δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, η 80/10/10 ενθαρρύνει την πρόσληψη μεγάλων  ποσοτήτων υδατανθράκων και λίγων λιπαρών και πρωτεϊνών, ακολουθώντας ένα καθημερινό φυτικό ακατέργαστο διατροφικό πλάνο στο οποίο τα φρούτα παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΟDr. Douglas Graham, ένας εφ’όρου ζωής αθλητής, χειροπράκτης  και ωμοφάγος από το 1978, δημιούργησε τη συγκεκριμένη δίαιτα που αναπτύχθηκε αρχικά ως ένας τρόπος για να τονώσει τις επιδόσεις των αθλητών με υψηλής ενέργειας τρόφιμα. Η δίαιτα 80/10/10 βασίζεται έως 80% σε υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνη και 10% λιπαρά. Ένα μεγάλο μέρος των υδατανθράκων είναι φρούτα. Για παράδειγμα, ο Graham συστήνει την κατανάλωση ζουμερών φρούτων για πρωινό, γλυκών φρούτων για μεσημεριανό γεύμα και απεριόριστου ποσού όξινων φρούτων πριν το δείπνο που έχει ως βάση τα λαχανικά.  Το υπόλοιπο των υδατανθράκων προέρχεται από ξηρούς καρπούς και σπόρους. Η διατροφή αυτή περιλαμβάνει επίσης καθημερινή άσκηση και τουλάχιστον τρεις ημέρες δυναμικής προπόνησης την εβδομάδα. Ο εμπνευστής της συστήνει, επίσης, αρκετό ποιοτικό ύπνο και καθημερινή έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου.

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ