Αν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα, ίσως τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη από όση πρέπει | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
11:58
9/12/2021

Αν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα, ίσως τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη από όση πρέπει

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ως απαραίτητο θρεπτικό συστατικό, η πρωτεΐνη επιτρέπει στο σώμα να εκτελεί σημαντικές λειτουργίες όπως το «χτίσιμο» των μυών, των οστών αλλά και των διαφόρων οργάνων, η ρύθμιση των ορμονών και η εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, είναι δυνατόν ο οργανισμός μας να πάρει πάρα πολύ πρωτεΐνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα. 

 

Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν παίρνουμε καθημερινά πολύ πρωτεΐνη, επειδή για τον καθένα μας, η κατάλληλη ποσότητα εξαρτάται από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο, το βάρος και το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Οι ειδικοί συνιστούν στις ενήλικες γυναίκες 46 γρ. πρωτεΐνης ανά ημέρα και στους ενήλικες άνδρες 56 γρ. Όσοι γυμνάζονται έντονα ή είναι γενικά αρκετά δραστήριοι, μπορούν, χωρίς πρόβλημα, να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες. Τι συμβαίνει όμως όταν το παρακάνουμε; To itrofi.gr παραθέτει μια σειρά απο επιπτώσεις για την υγεία μας:

H συνέχεια στο itrofi.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ