Αγαπάς τη σοκολάτα; Ιδού μερικές τροφές, οι οποίες μπορούν να την αντικαταστήσουν... επάξια | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
10:00
15/5/2019

Αγαπάς τη σοκολάτα; Ιδού μερικές τροφές, οι οποίες μπορούν να την αντικαταστήσουν... επάξια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που μπορεί να μην ήξερες...

Η τροφή των Θεών [theovroma], ή κοινώς σοκολάτα, αποτελεί την πιο απολαυστική επιλογή αλλά και την πιο ενοχοποιημένη για απόδοση μεγάλου ποσού θερμίδων.

Στις ευεργετικές ιδιότητες της, βρίσκεται η απόδοση πλούσιου ποσού ενέργειας και μικρoθρεπτικών συστατικών, όπως του ασβεστίου, του φωσφόρου, του μαγνησίου και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β.

Όμως, η απόδοση θερμίδων είναι αυξημένη ακόμη και στην ενδεικτική ποσότητα των 100gr.

Πιο συγκεκριμένα, σε ποσότητα των 100gr, αποδίδονται 479 θερμίδες από τη σοκολάτα υγείας και 513 θερμίδες από τη σοκολάτα γάλακτος.

Θέλοντας, να καταναλωθεί σε κατάσταση υπογλυκαιμίας ή σε περίοδο έντονων συναισθηματικών κρίσεων, κάποιο είδος γλυκού, κάτωθι παρουσιάζονται διάφορες εναλλακτικές επιλογές με προσφορά λιγότερων ποσών θερμίδων.

Α. 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια -υποβρύχιο, αποδίδει μόλις 75 θερμίδες, καλύπτοντας ταυτοχρόνως το αίσθημα της υπογλυκαιμίας.

Β. 1 μικρή μπάρα δημητριακών, αποδίδει μόλις 90 θερμίδες, προσφέροντας την απαιτούμενη ενέργεια και δραστηριοποιώντας το πεπτικό σύστημα λόγω του πλούσιου ποσού φυτικών ινών.

Γ. Γλυκό του κουταλιού με φρούτα της επιλογής σας, αποδίδει θερμίδες ανάλογα με το ποσό της ζάχαρης, το οποίο θα αποφασισθεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διαδικασία παρασκευής. Ενδεικτικά, η απόδοση θερμίδων κατά μέσον όρο κυμαίνεται μεταξύ των 75 θερμίδων και 90 θερμίδων.

Δ. 1 μικρό κεσεδάκι κρέμα καραμελέ τύπου light, προσφέρει ενέργεια και πλήθος βιταμινών με μόλις 70 θερμίδων.

Ε. 1 μικρό κεσεδάκι ζελέ φρούτων, προσφέρει την κάλυψη στην απαιτούμενη ενέργεια, λόγω της φρουκτόζης (ενέργεια η οποία προσφέρεται στον ανθρώπινο οργανισμό με μικρό πόσο θερμίδων από τα φρούτα) και καλύπτει την ανάγκη του οργανισμού σε φρούτα, φυτικές ίνες και βιταμινών με μόλις 150 θερμίδες.

 ΣΤ. 1 μικρό κεσεδάκι ρυζόγαλο, προσφέρει τη κάλυψη σε ενέργεια και την τόνωση της μυϊκής μάζας, λόγω του συνδυασμού γαλακτοκομικών και δημητριακών, προσφέρεται υψηλή βιολογική αξίας πρωτεΐνη και αποδίδει 300 θερμίδες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας, σε ποσό των 30gr τονώνει το καρδιαγγειακό και κυκλοφορικό σύστημα και το κεντρικό νευρικό σύστημα, ακόμη, συνθέτει την αιμοσφαιρίνη και προλαμβάνει τα συμπτώματα της οστεοπόρωσης.

Κριαράς Νικόλαος
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
newsdiet.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ