5 συνταγές αντί για λίφτινγκ | αρμονικη ζωη , διατροφή | womenonly.gr | Αρμονική Ζωή
13:00
23/11/2015

5 συνταγές αντί για λίφτινγκ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Προστάτευσε το δέρμα σου από την πρόωρη γήρανση, ενίσχυσε την ελαστικότητά και την υφή του και ανάδειξε τη φυσική του λάμψη και ομορφιά… τρώγοντας. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 6
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p>Tο φθινόπωρο και το χειμώνα, το δέρμα σου χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συστηματικότερη περιποίηση. Μαζί όμως με την αναγκαία καθημερινή υγιεινή, τα κατάλληλα καλλυντικά και τις προγραμματισμέν

Tο φθινόπωρο και το χειμώνα, το δέρμα σου χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και συστηματικότερη περιποίηση. Μαζί όμως με την αναγκαία καθημερινή υγιεινή, τα κατάλληλα καλλυντικά και τις προγραμματισμένες επισκέψεις στην αισθητικό, δεν πρέπει να παραμελήσεις την ενυδάτωση με αρκετό νερό και τη θρεπτική ενίσχυση με καλό φαγητό. Τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και το τσάι θα βοηθήσουν το δέρμα σου να προστατευτεί από τις αρνητικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά και λιποδιαλυτές βιταμίνες, όντας δηλαδή «φυσικά καλλυντικά», όπως το ελαιόλαδο, τα ψάρια, το αβοκάντο, το κακάο και οι ξηροί καρποί, θα το θρέψουν εσωτερικά και θα το αναδομήσουν εξωτερικά.

Τα 5 συν στη διατροφή σου

Διατροφικές συμβουλές αμέσου (επι)δράσεως…

  1. Κατανάλωση άφθονου νερού, ει δυνατόν φιλτραρισμένου. Όσο πιο «καθαρό» είναι το νερό και όσο πιο απαλλαγμένο από χημικά κατάλοιπα, τόσο το καλύτερο.
  2. Ενίσχυση της ενυδάτωσης αλλά και της οξειδωτικής προστασίας με τσάι, κακάο, σούπες και χυμούς λαχανικών, χυμούς φρούτων και smoothies.
  3. Αναλογικά περισσότερες ωμές και ανεπεξέργαστες τροφές, λιγότερες μαγειρεμένες και σχεδόν καθόλου τηγανισμένες ή υπερψημένες.
  4. Πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, χωρίς βέβαια υπερβολές. Προτίμησε όσα έχουν εντονότερο χρώμα, καθώς αυτά κατά κανόνα περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά.
  5. Ωμό ελαιόλαδο καθημερινά, άψητοι ξηροί καρποί και σπόροι τακτικά, κατανάλωση λιπαρών ψαριών τουλάχιστον 2 φορές εβδομαδιαίως.

Δες στις επόμενες σελίδες τις διατροφικές συνταγές ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 6
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ