Όσα πρέπει να ξέρεις για την προσθετική χειλιών | ομορφια , αισθητικη ιατρικη | womenonly.gr
9:00
25/3/2019

Όσα πρέπει να ξέρεις για την προσθετική χειλιών

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Σκέφτεσαι να κάνεις τα χείλη σου μεγαλύτερα; Μάθε τις πιο σημαντικές πληροφορίες 

Εν έτει 2019, η αυξητική χειλιών είναι περίπου τόσο κοινή όσο οι ανταύγειες στα μαλλιά.

Παρ'όλα αυτά, η αυξητική χειλιών είναι μια διαδικασία με πραγματικούς κινδύνους όταν δεν γίνεται σωστά και γι'αυτό είναι σημαντικό, αν σκέφτεσαι να κάνεις τέτοιο, να ενημερωθείς όσο καλύτερα μπορείς. 

Η αισθητική δερματολόγος με βάση τη Νέα Υόρκη, Shereene Idriss μοιράζεται όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις την πρώτη αυξητική χειλιών:

Δες και αυτό: Δείξε πιο νέα χωρίς νυστέρι!

 

Μπορείς να αφαιρέσεις το υαλουρονικό αν δε σου αρέσει;
Αν δεν σου αρέσει το πώς φαίνονται τα χείλη σου για τον οποιονδήποτε λόγο, ο γιατρός σου μπορεί να βάλει σε μορφή ένεσης ένα ένζυμο το οποίο διαλύει τα σωματίδια. Η Idriss λέει ότι η διαδικασία διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα και τα αποτελέσματα είναι στιγμιαία, αλλά μπορεί να χρειαστούν λίγες μέρες για να αφαιρεθεί πλήρως. Εκτός αυτού, είναι μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.

Πόσο μεγάλα θα γίνουν τα χείλη σου;
Μην περιμένεις να φύγεις από το ιατρείο με τεράστια χείλη μετά από ένα ραντεβού. Θα πρέπει να αυξήσεις το μέγεθος σταδιακά με την πάροδο του χρόνου για τα πιο φυσικά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι υπάρχει ένα πρώτο πρήξιμο που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση του σχήματος, πρέπει να δώσεις στα χείλη σου χρόνο για να προσαρμοστούν στον όγκο.

Πώς μπορώ να βρω τον κατάλληλο γιατρό;
Για να αποφύγεις ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να επισκεφθείς έναν πιστοποιημένο επαγγελματία. Ζήτησε να δεις φωτογραφίες με προηγούμενες δουλειές που έχει κάνει στο παρελθόν.

Υπάρχουν κίνδυνοι;
Παρόλο που γενικά θεωρείται μια ασφαλής διαδικασία, θα έχεις υπόψη σου το ενδεχόμενο μιας αγγειακής απόφραξης που ειναι σπάνια, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε νέκρωση ιστών.

Πόσο κοστίζει; 
Η τιμή εξαρτάται από τη φόρμουλα που θα χρησιμοποιήσεις, την ποσότητα που θα βάλεις, τον γιατρό και την περιοχή.

Δες επίσης: Τριχόπτωση; Μην τα χάνεις!

 

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 

Οι θεραπείες αυτές πρέπει να επαναλαµβάνονται, προκειµένου να διατηρηθεί το αποτέλεσµα. Η µέση διάρκεια για το υαλουρονικό οξύ είναι περίπου 6 - 16 µήνες, για το πολυγαλακτικό οξύ 10-12 µήνες, ενώ για το αυτόλογο λίπος το αποτέλεσµα είναι πιο μακρόχρονο γιατί δεν απορροφάται, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται με έγχυση αυτόλογων παραγόντων, και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5 χρόνια.

Πώς πρέπει να προετοιμαστείς;
10 ημέρες πριν τη διαδικασία, σταμάτα να παίρνεις παυσίπονα (π.χ. ασπιρίνη ή ιβουπροφαίνη), ιχθυέλαιο , βιταμίνη Ε και να πίνεις αλκοόλ. 

Πονάει;
Θα αισθανθείς ένα τσίμπημα και μια ελαφριά πίεση. Μόλις γίνει η ένεση, θα νιώσεις παλμούς στα χείλη σου αλλά δε θα είναι πολύ οδυνηρό αν έχεις μουδιάσει. Ο γιατρός θα κάνει μασάζ στα χείλη σου και θα βάλει πάγο για 10 λεπτά.

Πόσο γρήγορα θα δεις αποτελέσματα;
Τα χείλη σου θα είναι λίγο πρησμένα στην αρχή, αλλά θα δεις τα αποτελέσματα αρκετά γρήγορα. 

Θα μελανιάσεις ή θα αιμορραγείς μετά την αυξητική;
Ίσως ναι, και τα δύο. Η Dr. Idriss συστήνει τη χρήση ενός φυσικού αναλγητικού προκειμένου να μειωθούν οι μώλωπες και οι φλεγμονές. Οι μώλωπες θα πρέπει να ξεθωριάσουν μετά από πέντε έως επτά ημέρες.

Μπορείς να κάνεις γυμναστική μετά;
Θα πρέπει να αποφύγεις τη γυμναστική ή οποιαδήποτε δραστηριότητα αυξάνει τη ροή του αίματος στο πρόσωπο για τουλάχιστον 24 ώρες. 

 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ