Λιπογλυπτική και... αντίο τοπικό πάχος! | ομορφια , αισθητικη ιατρικη | womenonly.gr
15:00
1/2/2016

Λιπογλυπτική και... αντίο τοπικό πάχος!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του νοσοκομείου Συγγρού και επιστημονική δ/ντρια του δερματολογικού τμήματος και εφαρμογών laser της Cosmetic Derma Medicine, μας μιλά για τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες καταπολέμησης τοπικού πάχους.

Τι είναι το Smart Lipo;

«Πρόκειται για μια καινούρια τεχνολογία λέιζερ Nd:Yag που δρα με ελάχιστα τραυματικό και επεμβατικό τρόπο, ώστε να προσφέρει λιπόλυση και λιποαναρρόφηση. Χάρη στην τεχνολογία του λέιζερ η διαδικασία είναι αναίμακτη, δεν υπάρχουν ράμματα και μελανιές, ενώ επιτυγχάνεται και σύσφιξη παράλληλα με την απώλεια τοπικού λίπους. Η οπτική ίνα του λέιζερ εισάγεται μέσα από μια μικρή οπή στην προβληματική περιοχή και λιώνει το λίπος. Ο χρόνος αποθεραπείας περιορίζεται στο μισό».

Τι είναι το Cavitation;

«Πρόκειται για συνδυασμό εστιασμένων υπερήχων και ραδιοσυχνοτήτων σε μία συσκευή. Και οι δύο τεχνολογίες προσφέρουν λιπόλυση, μη χειρουργικά και εντελώς ανώδυνα, ενώ οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν και σύσφιξη. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε προβλήματα τοπικού πάχους σε περιοχές όπως γλουτοί, κοιλιά, μηροί. Το Cavitation επιτυγχάνει το φαινόμενο γνωστό ως σπηλαίωση: οι υπέρηχοι σπάνε τις μεμβράνες των λιποκυττάρων και ρευστοποιούν το περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα το λίπος να αποβάλλεται από τον οργανισμό».

Σε τι διαφέρουν οι δύο τεχνικές ως προς τα αποτελέσματα;

«Η laser lipolysis που εφαρμόζεται με το SmartLipo είναι ελάχιστα επεμβατική και γίνεται με τοπική αναισθησία σε μία συνεδρία. Δεν παύει να θεωρείται χειρουργική επέμβαση, αλλά προσφέρει μόνιμο αποτέλεσμα, αφού αφαιρεί το περιττό λίπος για πάντα από τα συγκεκριμένα σημεία. Το cavitation είναι μη επεμβατικό, ανώδυνο και απαιτεί μια σειρά από συνεδρίες, ενώ το αποτέλεσμα εξαρτάται πάρα πολύ από εσάς. Και οι δύο μέθοδοι αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδα βαθμού 3 και 4 και βελτιώνουν την όψη της».

Υπάρχουν περιπτώσεις που μόνο η κλασική λιποαναρρόφηση μπορεί να αντιμετωπίσει;

«Η λιποαναρρόφηση με το laser Smart Lipo δεν είναι η κλασική λιποαναρρόφηση, αλλά η σύγχρονη, εξελιγμένη μορφή της. Θεωρείται η καλύτερη, ελάχιστα τραυματική λύση για μέτρια και μεγάλα προβλήματα τοπικού πάχους. Τα ήπια προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και με το Cavitation, το οποίο απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να υποβληθούν σε κανενός είδους επέμβαση».


AΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 168

Update: Φεβρουάριος 2016. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ