Κυτταρίτιδα: μπορείς να τη νικήσεις ακόμη και τώρα! | ομορφια , αισθητικη ιατρικη | womenonly.gr
15:00
13/7/2016

Κυτταρίτιδα: μπορείς να τη νικήσεις ακόμη και τώρα!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός και μας εξηγεί γιατί. 

Λίγο πριν από τις διακοπές

«Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λίγο πριν από τις διακοπές προτείνουμε τη χρήση καφεΐνης σε ενέσεις μεσοθεραπείας. Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών. Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με μικρές και λεπτές βελόνες, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά.

Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα 1-2 εβδομάδων. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία. Η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο δέρμα το συσφίγγουν, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες.

Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά».

Καλό είναι να γνωρίζεις: Η μεσοθεραπεία αντενδεικνύεται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην καφεΐνη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό, που θα συνεκτιμήσει όλους τους ατομικούς παράγοντες προτού προχωρήσει στη θεραπεία.


ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 172

Update: Ιούλιος 2016. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ