Αντιγήρανση: 5+1 μυστικά που θα ήθελες να γνωρίζεις | ομορφια , αισθητικη ιατρικη | womenonly.gr
10:30
8/2/2021

Αντιγήρανση: 5+1 μυστικά που θα ήθελες να γνωρίζεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κηλίδες, ρυτίδες, μείωση του κολλαγόνου, λέπτυνση της επιδερμίδας, χαλάρωση: το δέρμα δεν μπορεί να αντισταθεί στις αλλαγές που φέρνει το πέρασμα του χρόνου.

Μπορεί να έχει, όμως, για σύμμαχό του τις θεραπείες αισθητικής που αντιστρέφουν τα σημάδια της γήρανσης εύκολα, αναίμακτα και χωρίς χειρουργείο!  

Βέβαια, δεν ευθύνεται μόνο ο χρόνος για τη γήρανση της επιδερμίδας, ούτε η γενετική προδιάθεση που μπορεί να μειώνει ή να αυξάνει την ικανότητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων. Κάποιοι εξωγενείς παράγοντες, όπως η έκθεση στον ήλιο, η ατμοσφαιρική ρύπανση, το κάπνισμα, ο ελλιπής ύπνος, η κακή διατροφή, το άγχος και, γενικότερα, ο έντονος τρόπος ζωής επισπεύδουν τη διαδικασία της γήρανσης, σε σημείο που η “πραγματική” ηλικία να μην συμπίπτει πάντα με τη “φαινοτυπική”.

Αν οι αλλοιώσεις στο δέρμα μας δε συνάδουν με την πραγματική ηλικία μας, τότε μιλάμε για πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας, που μπορεί να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνισή της ακόμα και μετά τα 30. Το ευχάριστο νέο είναι πως η γήρανση του δέρματος μπορεί να αντιστραφεί με τη βοήθεια της ιατρικής αισθητικής – είτε οφείλεται στη φυσική φθορά του χρόνου, είτε σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, που είναι άρρηκτα συνδυασμένοι με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Το figuraclinica.com έχει τα 5+1 μυστικά αντιγήρανσης για μια τέλεια επιδερμίδα απαλλαγμένη από τα σημάδια του χρόνου: 

-Ο βαθύς καθαρισμός δεν έχει ηλικία!

Οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επιβαρύνουν την επιδερμίδα με ελεύθερες ρίζες, τις οποίες οι μηχανισμοί του σώματος αδυνατούν να καταπολεμήσουν με το πέρασμα του χρόνου. Η παραγωγή ελευθέρων ριζών επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης και προκαλεί οξειδωτικό στρες, το οποίο με τη σειρά του ευθύνεται για τη μείωση κολλαγόνου και την εμφάνιση ρυτίδων και άλλων ατελειών. Η επιδερμίδα αντιστέκεται με δύο βασικά όπλα: τον βαθύ καθαρισμό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τους περιβαλλοντικούς λεκέδες και την απολέπιση με χημικό peeling ή οξέα AHA που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας και εξασφαλίζουν έναν ομοιόμορφο τόνο. Ο βαθύς καθαρισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιγηραντικής φροντίδας αφού, όσο αυξάνει η ηλικία, τόσο μειώνεται ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων και δυσκολεύει η διαδικασία αναζωογόνησης της επιδερμίδας.

-Η ενυδάτωση της επιδερμίδας έχει αντιγηραντικές ιδιότητες!

Το υαλουρονικό οξύ που υπάρχει στο σώμα μας είναι γνωστό για την ενυδατική δράση του, αφού έχει την ικανότητα να συγκρατεί ποσότητα νερού μέχρι και 1000 φορές το βάρος του. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, η παραγωγή του υαλουρονικού μειώνεται αισθητά και το δέρμα αρχίζει να δείχνει θαμπό και αφυδατωμένο, αφού έχει χάσει τον όγκο, την ελαστικότητα και την λάμψη του. Με άλλα λόγια, η γήρανση του δέρματος είναι συνάρτηση της υγρασίας και άρα μπορεί να επιβραδυνθεί μέσω της επαρκούς ενυδάτωσης της επιδερμίδας. Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ γυρνά πίσω τον χρόνο, αφού έχει ήπιο αποτέλεσμα λίφτινγκ (“γεμίζοντας τα κενά” στο εσωτερικό της επιδερμίδας,) όπως και η αντιγηραντική θεραπεία Mag le Mieux που αυξάνει τα επίπεδα ενυδάτωσης κι ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, προσφέροντας οριστική εξάλειψη των ρυτίδων, σύσφιξη και ανόρθωση του περιγράμματος του προσώπου. 

-Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί το 80% από τα σημάδια της γήρανσης!

Όπως είναι γνωστό, η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί φωτογήρανση, στην οποία συμμετέχουν όλες οι UV ακτίνες, προκαλώντας ζημιές στα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος από τις “ελεύθερες ρίζες”. Επίσης, διασπούν το κολλαγόνο και εμποδίζουν τη σύνθεση νέου, ενώ αλλοιώνουν ακόμα και την υφή του δέρματος, κάνοντας το να δείχνει τραχύ και σκληρό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως το 80% από τα σημάδια της γήρανσης προέρχεται από την χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο. Κηλίδες, πανάδες,  ρυτίδες, διχρωμίες είναι μερικές μόνο από τις βλάβες που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. H μεσοθεραπεία με Dermanpen αποχρωματίζει τα σημάδια της φωτογήρανσης, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φίλτρο, που εμποδίζει τη σύνθεση μελανίνης. Επίσης, η θεραπεία με Geneo+ εξαφανίζει τις πανάδες, αφού απολεπίζει, οξυγονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα, παρέχοντας 4 μη επεμβατικές θεραπείες σε 1. Τέλος, η χρήση ενός μεγάλου φάσματος αντηλιακού επιβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και από άτομα 25+ που ζουν σε περιοχές με έντονη ηλιοφάνεια. 

Θεραπεία Dermapen

-Η κακή διατροφή μειώνει σημαντικά τα επίπεδα κολλαγόνου!

Όταν η γλυκόζη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στο αίμα μπορεί να προκαλέσει γλυκοζυλίωση, δηλαδή ένωση των σακχάρων με τις πρωτεΐνες στο σώμα, κυρίως με την αιμοσφαιρίνη και το κολλαγόνο. Η γλυκοζυλίωση επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, αδρανοποιώντας την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού, εμποδίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου και προκαλώντας φθορές στους ιστούς. Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, με περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, απλών υδατανθράκων και ζάχαρης, όχι μόνο αντιστρέφει τους μηχανισμούς γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο, αλλά συμβάλλει και στη γενικότερη υγεία σας. Συμβουλευτείτε τους διατροφολόγους του Eonia για ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες ή προτιμήστε μια κλασικού τύπου μεσοθεραπεία, όπως η Frequency Cavitation, που δρα κατευθείαν στους ινοβλάστες, εκεί όπου παράγεται η βασική πρωτεΐνη των ιστών, το κολλαγόνο. Η μεσοθεραπεία (ακόμα και η αυτόλογη, που βασίζεται στους “αυξητικούς παράγοντες” από το αίμα του ασθενούς) δρα στο γερασμένο δέρμα, αυξάνοντας την ικανότητα πολλαπλασιασμού των κυττάρων και την παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης, με αποτέλεσμα την ανόρθωση των χαρακτηριστικών και τον περιορισμό των ρυτίδων.  

-Το “αναίμακτο” face lift μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το χειρουργικό…

Χωρίς τον φόβο αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου! Η αλήθεια είναι ότι ζούμε στην αρχή μιας νέας εποχής, όπου η ιατρική αισθητική έχει κάνει τεράστια άλματα και το αναίμακτο λίφτινγκ με Dermalift εστιάζει στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στοιβάδων και στο γνωστό SMAS, την στοιβάδα εκείνη που τεντώνουμε σε ένα χειρουργικό face-lift. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω χωρίς χειρουργείο και έξοδα νοσηλείας, που αποτελούν πάντα έναν ανασταλτικό παράγοντα στον αγώνα ενάντια στη γήρανση. Ακόμα και η λείανση των ρυτίδων θεωρείται πια “lunchtime treatment”, αφού μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λίγα λεπτά, όσο διαρκεί δηλαδή ένα μεσημεριανό διάλειμμα από τη δουλειά. Όπως και η βοτουλινική τοξίνη,  η δημοφιλέστερη μέθοδος εξάλειψης των ρυτίδων, που δρα και προληπτικά, αποτρέποντας τη δημιουργία στατικών ρυτίδων με την αδρανοποίηση των μυών που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία τους. 

Θεραπεία Dermalift

Βοτουλινική Τοξίνη

-Η αντιγήρανση απαιτεί χρόνο που πρέπει να αφιερώσουμε στον εαυτό μας!

Οι αντιγηραντικές θεραπείες έχουν θεαματικότερα και ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας αποτελέσματα, αν βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, αν αποβάλλουμε το περιττό άγχος και ό,τι συνεπάγεται ο μοντέρνος τρόπος ζωής, αν κοιμόμαστε καλύτερα, αν αλλάξουμε τώρα όλες εκείνες τις κακές συνήθειες που επιταχύνουν τις διαδικασίες γήρανσης χωρίς να το ξέρουμε. Όπως είναι γνωστό, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και, όπως λέει η παροιμία: “αν δε φυτέψουμε το δέντρο της ομορφιάς όταν είμαστε νέοι, δε θα μας δώσει τη σκιά του όταν γεράσουμε!”

Διεκδικήστε 50% έκπτωση σε όλες τις υπηρεσίες με ένα κλικ ΕΔΩ!

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ