16:11
21/11/2012

Ταλιατέλες με σπαράγγια και κρέμα γάλακτος

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε το κάτω μέρος, βγάζουμε τις ίνες τους και τα κόβουμε σε κομματάκια.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

500 γρ. ταλιατέλες

20 σπαράγγια φρέσκα

250 γρ. κρέμα γάλακτος light

200 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια: Κόβουμε το κάτω μέρος, βγάζουμε τις ίνες τους και τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά και τα σουρώνουμε. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το σκόρδο σε μικρό κατσαρολάκι για 3 λεπτά. Σουρώνουμε το μείγμα και πετάμε το σκόρδο. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί σε φλούδες και τα σπαράγγια. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.