Το μυστήριο της ''τρίτης υπογραφής''

07.09.2001
Χρειάζεται να πιστεύεις στη "ζωή εκεί έξω" για να σου συμβούν μυστηριώδη πράγματα; Ίσως και να μην είναι απαραίτητο. Ο Νταγκ και ο Ντέιβ, δύο συνταξιούχοι από το Σαουθάπτον της Βρετανίας, ήταν καχύποπτοι για τις ιστορίες και μαρτυρίες για εξωγήινους. Ιδιαίτερα δύσπιστοι ήταν όσον αφορά τις εξηγήσεις, οι οποίες απέδιδαν σε επισκέψεις εξωγήινων, τα μυστηριώδη σχήματα, που κατά καιρούς εμφανίζονταν σε χωράφια στη Βρετανία.
Χρειάζεται να πιστεύεις στη "ζωή εκεί έξω" για να σου συμβούν μυστηριώδη πράγματα; Ίσως και να μην είναι απαραίτητο.
Στη Βρετανία, μία φάρσα δύο "άπιστων" κατέληξε σε ένα ανεξήγητο μυστήριο!
Ο Νταγκ και ο Ντέιβ, δύο συνταξιούχοι από το Σαουθάπτον της Βρετανίας, ήταν καχύποπτοι για τις ιστορίες και μαρτυρίες για εξωγήινους. Ιδιαίτερα δύσπιστοι ήταν όσον αφορά τις εξηγήσεις, οι οποίες απέδιδαν σε επισκέψεις εξωγήινων, τα μυστηριώδη σχήματα, που κατά καιρούς εμφανίζονταν σε χωράφια της Βρετανίας και όχι μόνο.
Γνωστότερη περίπτωση ήταν οι "γραμμές Νάζκα" στις περιοχές της ομώνυμης φυλής, στο Περού.
Θέλοντας να διακωμωδήσουν αυτές τις ιστορίες, δημιούργησαν κυκλικά σχέδια σε χωράφι νότια του γνωστού "ανεξήγητου" μνημείου Στόουνχετζ.
Όταν οι δύο συνταξιούχοι ομολόγησαν τη φάρσα τους στα ΜΜΕ, ειδικός αναλυτής του φαινομένου πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το χωράφι και έκλπηκτος ανακάλυψε σχέδιο πάνω από το "διπλό ντι" με το οποίο οι δύο συνταξιούχοι είχαν υπογράψει το έργο τους. Ο Νταγκ και ο Ντέιβ μέχρι σήμερα δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την 3η υπογραφή!