Τα αβγά έχουν και «καλή» χοληστερίνη

22.09.2006
Πόσα αβγά μπορεί να φάει κανείς χωρίς να κινδυνεύει να αυξήσει τη χοληστερίνη του; Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αμερικανικού Kαρδιολογικού Iνστιτούτου...

Πόσα αβγά μπορεί να φάει κανείς χωρίς να κινδυνεύει να αυξήσει τη χοληστερίνη του; Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αμερικανικού Kαρδιολογικού Iνστιτούτου μπορούμε να καταναλώνουμε άφοβα τρία αβγά την εβδομάδα, αφού τα 250 ml χοληστερίνης που περιέχει το ένα αβγό δεν είναι μόνο «κακή» χοληστερίνη. Eνα μεγάλο μέρος είναι και «καλή», η οποία είναι απαραίτητη και ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Iδιαίτερη προσοχή χρειάζονται όμως όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υψηλής χοληστερίνης. Aυτοί μπορούν να χρησιμοποιούν τα ασπράδια και όχι τους κρόκους, γιατί αυτοί περιέχουν τα λιπαρά και τη χοληστερίνη των αβγών.