Πώς να κάνεις το ντους σου εξαιρετικά χαλαρωτικό και πολυτελές

05.01.2023
Πώς να κάνεις το ντους σου εξαιρετικά χαλαρωτικό και πολυτελές
Είτε είναι γρήγορο είτε έχεις χρόνο να το κάνεις με την άνεση σου, μπορείς να πας το ντους στο επόμενο επίπεδο με αυτά τα βήματα

Δεν ακούμε συχνά τα ντους να περιγράφονται ως «πολυτελή», καθώς είναι συνήθως χρηστικά: Μπαίνεις μέσα, τελειώνεις γρήγορα και συνεχίζεις τη ρουτίνα σου. Ένα ντους ρουτίνας μπορεί να είναι αναζωογονητικό και καταπραϋντικό, φυσικά, αλλά δεν είναι απαραίτητα κομμάτι αυτοφροντίδας. Εάν οι μέρες σου είναι γεμάτες υποχρεώσεις, το ντους μπορεί να μοιάζει σαν ένα ακόμα πράγμα στη λίστα με τις υποχρεώσεις σου.

Ο λόγος για τον οποίο όλα μας φαίνονται πιο αστεία όταν είμαστε κουρασμένες

Είτε θέλεις να κάνεις ένα γρήγορο ντους είτε έχεις όλο τον χρόνο στη διάθεση σου, η παρακάτω λίστα με συμβουλές—που προέρχονται από ειδικούς—θα σε βοηθήσει να κάνεις την εμπειρία του ντους σου λίγο πιο πολυτελή και πολύ πιο χαλαρωτική.

Πρόσθεσε αιθέρια έλαια για μια ατμόσφαιρα σπα
Τα αιθέρια έλαια δεν είναι μόνο για φανταχτερά λουτρά. Μπορούν επίσης να προσθέσουν μια πινελιά σπα στα ντους σου. «Σε ένα καθαρό πανί, τοποθέτησε τρεις έως πέντε σταγόνες από το καθαρό αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και τοποθέτησε το πανί κάτω από το ντους», λέει η Kim Carmichael, διευθύντρια σπα στο Fairmont Pacific Rim's Willow Stream Spa. «Αυτό θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα αρωματοθεραπείας, αν και το άρωμα δεν θα είναι πολύ δυνατό».

Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσεις ένα ηχείο Bluetooth ειδικό για ντους
Μ[πορείς να παίξεις χαλαρωτική μουσική στο ντους με ένα αδιάβροχο ηχείο Bluetooth. Οι ειδικοί λένε ότι η ακρόαση ήρεμης μουσικής στο ντους μπορεί να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά χαλαρωτικό περιβάλλον. Ή μπορείς να παίξεις ένα αγαπημένο podcast ενώ κάνεις ντους.

5 συμβουλές για την τόνωση της διάθεσης σου εάν μελαγχολείς το χειμώνα

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση
Η ενυδάτωση του δέρματός σου δεν είναι μόνο σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού, αλλά χαρίζει επίσης καλή αίσθηση. Η χρήση ενός ενυδατικού καθαριστικού σώματος είναι απαραίτητο συστατικό ενός πολυτελούς ντους.

Η ενυδάτωση μετά το ντους είναι εξαιρετικά σημαντική αν θέλεις να αποφύγεις το ξηρό δέρμα, τη φαγούρα και το ερεθισμένο δέρμα. Το ζεστό νερό αφυδατώνει, επομένως η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας αμέσως μετά το ντους, ενώ το δέρμα σου είναι ακόμα υγρό, μπορεί να σε βοηθήσει να κλειδώσεις την υγρασία.

Όσο πολυτελή κι αν είναι, τα λάδια σώματος μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να χρησιμοποιηθούν από τις κρέμες – πρέπει να τα απλώσεις προσεκτικά για να μην λερώσεις την πετσέτα ή το χαλί του μπάνιου σου και επειδή συχνά απορροφώνται γρήγορα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις περισσότερο προϊόν.

Διάλεξε το σύνολό σου πριν μπεις για ντους
Ξέρεις τι σίγουρα δεν είναι χαλαρωτικό; Να ψάχνεις ρούχα στη ντουλάπα σου προσπαθώντας να διαλέξεις κάτι να φορέσεις ενώ στάζεις νερό. Αν διαλέξεις τα ρούχα που θα φορέσεις πριν μπεις για ντους θα είσαι λιγότερο αγχωμένη όταν βγεις έξω.