Όλα όσα πρέπει να προσέξεις με την επιστροφή σου στο γυμναστήριο

01.06.2021
Όλα όσα πρέπει να προσέξεις με την επιστροφή σου στο γυμναστήριο
Κάνε τα πρώτα σου βήματα με προσοχή για την υγεία σου

Η επιστροφή στα γυμναστήρια μετά από μήνες αποχής ή γυμναστικής στο σπίτι είναι γεγονός, και παρόλο που πρόκειται για ένα ευχάριστο νέο, είναι λογικό να προκαλεί και αρκετό άγχος.

Πώς να κάνεις σωστά τη σανίδα, σύμφωνα με μια personal trainer

Αυτά είναι όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν την επιστροφή σου στο γυμναστήριο:

Βάλε προτεραιότητα την προσωπική υγιεινή και την ασφάλεια

Μην παραμελείς να έχεις πάντα καθαρά τα αθλητικά σου παπούτσια, να κάνεις συχνή χρήση αντισηπτικού και να προτιμάς τις ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο.

Κράτησε σταθερό πρόγραμμα

Διατήρησε να σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής που θα επιτρέπει τόσο σε εσένα αλλά και στον προπονητή σου μια καλή οργάνωση.

Η διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και τη βραδινή γυμναστική

Πρόσεξε τους τραυματισμούς

Μετά από μια μεγάλη περίοδο αποχής, ο κίνδυνος τραυματισμού είναι ακόμη πιο αυξημένος. Ξεκίνα με ένα πιο ήρεμο πρόγραμμα που θα βοηθήσει το σώμα σου να προσαρμοστεί με ασφάλεια.

Σωστή επίβλεψη

Ένας ειδικός είναι πάντα απαραίτητος για να εντοπίζει τις αδυναμίες και να διορθώνει τα λάθη σου. Μην ξεχνάε ότι τα λάθη στις ασκήσεις που γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να δημιουργήσουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς.

Ενημερώσου σωστά

Μην ξεχνάς ότι περνάμε μια εποχή στην οποία μαθαίνουμε να λειτουργούμε με βάση τα νέα δεδομένα, και πρόκειται για μια νέα πραγματικότητα. Ενημερώσου σχετικά με τις νέες πολιτικές για την κοινή χρήση εξοπλισμού και την κοινωνική απόσταση στο χώρο του γυμναστηρίου που έχεις επιλέξει.