ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΤΗΣ ΖΩΗΣ
7:01
24/3/2012

Εφηβαιο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
καποια

Πως να ξυρισω το εφηβαιο μου και τι να ξυρίσω απο αυτο; 

 

Πως να ξυρισω το εφηβαιο μου και τι να ξυρίσω απο αυτο; Εκανα μια αποπειρα αλλα οι μικρες τριχιτσες μου (ριζες) μενουν. Βοηθεια!;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δεν υπάρχει κανόνας σ' αυτό το ζήτημα χρυσή μου. Αφού θέλεις να το ξυρίσεις, μπορείς να ξυρίσεις μόνο τη γραμμή του μπικίνι, δηλαδή την περιοχή με τις τρίχες που μπορεί να φαίνεται έξω από το μαγιό ή το εσώρουχο, ή ακόμη και όλο το αιδοίο. Το τι θα επιλέξεις είναι καθαρά θέμα γούστου.

Από εκεί και πέρα, για να αποφύγεις τους ερεθισμούς θα φροντίσεις να ξυρίζεσαι πάντα στο τέλος του ντους, για να έχει μαλακώσει το δέρμα, με άφθονη σαπουνάδα και οδηγώντας το ξυράφι προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες και όχι κόντρα. Εννοείται ότι, αν αποφασίσεις να το ξυρίσεις όλο, η περιοχή κοντά στα μεγάλα χείλη του αιδοίου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην κοπείς.

Για να φαίνονται λιγότερο οι ρίζες, θα πρέπει να περάσεις 2-3 φορές το ξυράφι από πάνω, πάντα με τον τρόπο που είπαμε πιο πάνω. Και βέβαια, η όλη διαδικασία χρειάζεται επανάληψη κάθε δεύτερη μέρα, προκειμένου να διατηρήσεις το αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση όμως, στο τέλος κάθε ξυρίσματος φρόντισε να απλώνεις μια υδατική κρέμα για να προστατεύσεις το δέρμα σου από την ξηρότητα.

Εναλλακτικά, μπορείς να κουρέψεις τις τρίχες του εφήβαιου με ένα ψαλιδάκι ώστε να φαίνεται πιο συμμαζεμένο και να ξυρίσεις την περιοχή γύρω γύρω, στο σχήμα ενός αντεστραμμένου ισοσκελούς τριγώνου, στο μέγεθος που σου αρέσει.

Επίσης, θα μπορούσες αντί για ξύρισμα να καταφύγεις στην αποτρίχωση με χαλάουα ή ηλεκτρική αποτριχωτική μηχανή, ή ακόμα καλύτερα με λέιζερ. Ωστόσο, η αποτρίχωση λέιζερ παρότι έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε απαλλάσσει πλήρως από τις τρίχες μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, εφόσον γίνεται σωστά, είναι ταυτόχρονα αρκετά ακριβή. Όσο για την αποτρίχωση με χαλάουα ή ηλεκτρική μηχανή, είναι επίσης καλή ως προς το αποτέλεσμα, αρκεί οι τρίχες σου να μην έχουν την τάση να γυρίζουν προς τα μέσα μεγαλώνοντας, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να σου δημιουργήσει μεγάλους μπελάδες, μέχρι και μεγάλα σπυριά με πύον που πονάνε και αφήνουν ουλές, γι' αυτό και δεν πιστεύω ότι αξίζει να το ρισκάρεις.

Τέλος, μια άλλη μέθοδος είναι η αποτρίχωση με τις ειδικές κρέμες, όμως αυτές έχουν τον κίνδυνο ότι μπορεί να σε ερεθίσουν καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και ταυτόχρονα σε περιορίζουν σε μια μάλλον άβολη στάση (με τα πόδια ανοιχτά) για όση ώρα χρειάζεται για να πέσουν οι τρίχες, ενώ το αποτέλεσμα δεν διαφέρει και πολύ από εκείνο του ξυρίσματος, τόσο από αισθητική άποψη, όσο και από διάρκεια και παράλληλα είναι πιο ακριβή από το ξυράφι.