Τι να κάνεις το φαγητό που περρίσεψε απ'το Πάσχα; | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
9:12
17/4

Τι να κάνεις το φαγητό που περρίσεψε απ'το Πάσχα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δεν πετάμε τίποτα! Ιδού μερικές ''γευστικές'' ιδέες για να μετατρέψεις σε γευστικότατα πιάτα το φαγητό που περίσσεψε από το τραπέζι της Λαμπρής.

Τα πασχαλινά αβγά

Κάνουν θαύματα γευστικά

Καταρχήν, αν βάλεις τα αβγουλάκια σου στο ψυγείο, θα διατηρηθούν για πολύ περισσότερο! Ακόμη όμως κι αν περισσέψουν, για να μη χαλάσουν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γευστικότατα εδέσματα.

  1. Μπορείς για παράδειγμα να τα προσθέσεις μέσα σε σαλάτες με λαχανικά, ρύζι ή και ζυμαρικά
  2. Να τα βάλεις μέσα στα σάντουιτς που θα πάρεις στο γραφείο.
  3. Να τα χρησιμοποιήσεις ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα
  4. Να παρασκευάσεις ντιπ και φαγητά όπως το ρολό κιμά με αβγό, που απαιτούν ήδη βρασμένα αβγά.

Και με το σουβλιστό αρνάκι ή κατσικάκι;

Φτιάχνεις γρήγορα και γευστικότατα σνακ

Με μια μόλις μικρή παραλαγή μπορείς να φας το αρνάκι ή το κατσικάκι της προηγούμενης ημέρας, σαν να είναι ένα εντελώς διαφορετικό πιάτο.

  1. Φτιάξε μια γευστική σος που ταιριάζει με κρέας, όπως για παράδειγμα σάλτσα με βάση τη μουστάρδα, περίχυσέ το και απόλαυσέ του.
  2. Εναλλακτικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γρήγορα και γευστικά σνακ όπως ομελέτα με κρέας ή να το βάλεις ως γέμιση σε σάντουιτς ή και αραβικη πίτα.
  3. Τέλος, αν έχεις διάθεση και χρόνο θα μπορούσες να φτιάξεις απολαυστική κρεατόπιτα.
 

Το ψωμάκι

Με μικρές παραλλαγές γίνεται απολαυστικό

Το ψωμάκι που περίσσεψε, ακόμη κι αν έχει ξεραθεί ελαφρώς μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

  1. Κάνε σκορδόψωμο
  2. Ψήσε το με μια φετούλα τυρί.
  3. Ενναλλακτικά φτιάξε παξιμαδάκια για να τα χρησιμοποιήσεις για κρουτόν σε σαλάτες.

 

Και αν έμειναν τα κουλουράκια;

Υπάρχει λύση κι εδώ

  1. Αν έχουν πάρει υγρασία, τα θρυμματίζουμε, τα ανακατεύουμε με γιαούρτι ή παγωτό και τα απολαμβάνουμε ως παγωμένο επιδόρπιο.
  2. Εναλλακτικά μπορείς να τα χρξσιμοποιήσεις για βάση γλυκού όπως το τζιζκέικ.
 

Και η γαρνιτούρα;

Τρώγεται με παραλλαγές

Βρασμένα λαχανικά: Αντί να τα πετάξεις, ανάμειξέ τα με λίγο κρεμμύδι ή πράσο και κάνε μια γευστική σουπίτσα που μπορείς να καταναλώσεις ζεστή ή χλιαρή.

Ρύζι βρασμένο: Πρόσθεσε μυρωδικά και δώσε του άρωμα εξωτικό, φτιάξε σαλτσούλα, πρόσθεσε τυρί και κατανάλωσέ το. Εναλλακτικά βάλε το σε σαλάτες με λαχανικά και αυγά ή συνόδεψε το φαγητό της έπόμενης ημέρας με αυτό.