Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις παγωτό (vds) | κουζινα , συμβουλες | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΚΟΥΖΙΝΑ / ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
10:52
2/5

Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις παγωτό (vds)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αφήνουμε πίσω τις δροσερές ημέρες (αν κι ο καιρός μας κάνει ακόμη πείσματα) και σιγά-σιγά ο υδράργυρος θ' αρχίσει να χτυπάει κόκκινο (ελπίζουμε). Όπως και να έχει η λαχτάρα μας για παγωτό ολοένα και φουντώνει μιας κι ο Ιούνιος και το καλοκαιράκι πλησιάζει. Κι αν νόμιζες πως το σπιτικό παγωτό είναι δύσκολο στην παρασκευή ή θέλει τέχνη, σου αποδεικνύουμε το αντίθετο. 

Με μόλις 3 υλικά - κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο γάλα κι άλλο ένα υλικό της αρεσκείας σου - φτιάχνεις λαχταριστό παγωτό στη στιγμή, χωρίς παγωτομηχανή! Τόσο απλά! 

Δες βήμα - βήμα τη διαδικασία και θα πειστείς για τα λεγόμενά μας. 

 

Βήμα 1ο 

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος (προσοχή! Η κρέμα πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά).
  • Χτυπάς με το μίξερ χειρός. 
  • Στη συνέχεια προσθέτεις το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύεις ξανά 
  • Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα η κρέμα σου είναι έτοιμη και το πρώτο βήμα για την παρασκευή του παγωτού ολοκληρώθηκε. 
     

     

Βήμα 2ο 

  • Προσθέτεις τα υλικά της αρεσκείας σου και ανακατεύεις καλά με κουτάλα. Μπορείς για παράδειγμα να προσθέσεις κουβερτούρα, μπισκότα τύπο oreo τριμμένα, φρουτάκια ψιλοκομμένα, σιρόπι με τη γεύση της αρεσκείας σου ή ότι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σου.
 

Βήμα 3ο 

  • Σκεπάζεις το μπολ με το μείγμα με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες! Είναι απαραίτητο να παγώσει καλά το παγωτό πριν το βγάλεις. 
 

Βήμα 4ο 

  • Αφαιρείς το μπολ από την κατάψυξη,  σερβίρεις κι έτοιμο να το απολαύσεις. 

Κι επειδή μπορεί να έχεις ακόμη απορίες, δες κι ένα βιντεάκι στην επόμενη σελίδα για να τις λύσεις. 

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις παγωτό