Πώς η σχέση σου με τη μητέρα σου αλλάζει με τα χρόνια

Πώς η σχέση σου με τη μητέρα σου αλλάζει με τα χρόνια
Με αφορμή της γιορτή της μητέρας που γιορτάζεται την ερχόμενη Κυριακή 14/5, κάνουμε κάποιες σκέψεις για την ιερή σχέση μη΄τερας - παιδιού και τις μοιραζόμαστε.

Oι μητέρες όχι μόνο δημιουργούν ζωή αλλά συνεχίζουν σε όλη τους τη ζωή να δημιουργούν εμπειρίες μεταξύ εκείνων και των παιδιών τους. Οι άνθρωποι λένε ότι μια μητέρα μπορεί να πάρει τη θέση όλων των άλλων, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας στον κόσμο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ίδια τη μητέρα. Τι γίνεται όμως αν με τον καιρό συνειδητοποιείς ότι της μοιάζεις όλο και περισσότερο;

Με τα χρόνια, η σχέση της μητέρας με τα παιδιά της μπορεί να γίνει κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που ήταν στην αρχή. Mάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ρόλοι αντιστρέφονται. Για παράδειγμα, σκέψου τώρα κάτι που σου έλεγε η μητέρα σου όταν ήσουν παιδί. Είναι πολύ πιθανόν αυτό να είναι κάτι που της λες εσύ πολύ συχνά τώρα.

Δες παρακάτω 9 περιπτώσεις όπου οι ρόλοι μαμάς-παιδιού αντιστρέφονται όσο περνάνε τα χρόνια και μια περίπτωση όπου ο ρόλος της μητέρας δεν αλλάζει ποτέ όσα χρόνια και αν περάσουν

Γιορτή της μητέρας: 4 φάσεις που έχει περάσει σίγουρα η σχέση με τη δική σου (εκτός από τα 40 κύματα!)

1. Στην εφηβική ηλικία, η σχέση με τις μαμάδες ήταν κάπως θυελλώδης, αλλά τώρα έχουν γίνει οι καλύτεροι φίλοι.

2. Τότε, οι μητέρες πήγαιναν τα παιδιά τους στο γιατρό, και τώρα πηγαίνουν εκείνα τις μαμάδες τους όταν δεν αισθάνονται καλά.

3. Τότε, οι μαμάδες έπρεπε να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους ήταν ντυμένα ζεστά και τώρα είναι η σειρά των παιδιών να φροντίσουν να μην κρυώσουν οι μαμάδες τους.

4. Τότε, οι μαμάδες μάθαιναν στα παιδιά τους πώς να χρησιμοποιούν ένα μολύβι. Τώρα, τα παιδιά μαθαίνουν στις μαμάδες τους πώς να χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο.

5. Τότε, οι μητέρες έβρισκαν τα κλειδιά και άλλα αντικείμενα που έλειπαν. Τώρα, τα παιδιά βρίσκουν τα αντικείμενα που χάνουν οι μαμάδες.

6. Τότε, οι μητέρες ζητούσαν από τα παιδιά τους να τους τηλεφωνήσουν όταν έφταναν κάπου, αλλά τώρα τα παιδιά ζητούν από τις μαμάδες τους να τους τηλεφωνήσουν όταν φτάσουν στο σπίτι.

7. Τότε, οι μαμάδες συνήθιζαν να χτενίζουν τις κόρες τους. Τώρα, οι κόρες χτενίζουν τις μαμάδες τους.

5 διάσημες μαμάδες με ιδιαίτερους τρόπους ανατροφής των παιδιών τους

8. Τότε, οι μητέρες πήγαιναν τα παιδιά τους για να αγοράσουν ρούχα, αλλά τώρα τα παιδιά τους μαθαίνουν τις μαμάδες τους πώς να αγοράζουν ρούχα μέσω ίντερνετ.

9. Τότε, οι μαμάδες παρακαλούσαν τα παιδιά τους να τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά. Τώρα, τα παιδιά ζητούν από τις μητέρες τους να τρώνε υγιεινά.

Βέβαια, μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Τότε, λοιπόν, οι μαμάδες μπορούσαν πάντα να αντιληφθούν τι συμβαίνει με τα παιδιά τους και τι βασανίζει το μυαλό τους. Και τώρα, συνεχίζουν να το κάνουν επίσης!

Τελευταία τροποποίηση στις 11.05.2023 - 10:44