Όλοι είναι διακοπές κι εσύ ζηλέυεις;

28.07.2016
Άλλος για Σύρο τράβηξε κι άλλος για Σαντορίνη κι εσύ κλεισμένη μέσα στο σπίτι ή το γραφείο κλαις τη μοίρα σου; Δε στα είπαν καλά κουκλίτσα μου. Η συνταγή είναι άλλη...

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Κατακαλόκαιρο κι εσύ είσαι "εγκλωβισμένη" στην πόλη. Θέλεις τα λεφτά που δε φτάνουν, η άδεια που δεν κατάφερες να πάρεις, η άτιμη η ανεργία ή η έλλειψη παρέας, όπως και να έχεις το δεδομένο είναι ένα: διακοπές γιοκ. Και σαν να μην έφτανε αυτό βλέπεις ολημερίς κι ολονυχτίς να σκάνε φωτογραφίες στα social media με παραλίες, πάρτι, τροπικούς προορισμούς ή ακόμη και γραφικά χωριουδάκια που σε κάνουν να πιστεύεις πως υπάρχουν αυτά τα ρημάδια τα λεφτά. Η ζήλια δεν αργεί να σε κυριέψει και η διάθεσή σου πέφτει στα τάρταρα κι εσύ δεν την παλεύεις.

Υπάρχει τρόπος να διαλύσεις τις άσχημες σκέψεις και να δεις την κατάσταση πιο θετικά; Εννοείται! Αρκεί μν΄ακολουθήσεις μερικές απλές συμβουλές.

1. Υπάρχουν κι άλλοι στην ίδια μοίρα: Αναζήτησέ τους

Μην παραλογίζεσαι, δεν είσαι μόνο εσύ από τους άτυχους που θα παραθερίσουν στην πόλη. Υπάρχουν πολλοί σαν κι εσένα, ψάξε να τους βρεις. Μερικά τηλέφωνα ή μηνύματα χρειάζονται μόνο και θα πειστείς. Βρες τους εναπομείναντες εντός των πυλών, κάνε σουαρέ και πέρνα καλά σαν να είσαι σε διακοπές. Κι αν θέλεις βγάλε και φωτογραφίες για να έχεις κι εσύ τα δικά σου πειστήρια για το πώς περνάς καλά κάνοντας διακοπές στην πόλη.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, σου δίνουμε μερικές

* Ψάξε για beach parties

* Το καπελάκι σου και σε άλλη παραλία κάθε ημέρα

* Μπάρμπεκιου στο σπίτι με καλή παρέα

* Κάνε τουρ στην πόλη και στ΄αξιοθέατα

* Πικ νικ με βουνίσιο αέρα

* Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι

* Στρωματσάδα με μπυρίτσα για μπανάκι βραδινό

2. Μην παραμυθιάζεσαι!

Σκέψου καλύτερα, τι ακριβώς ζηλεύεις; Θυμήσου πως η εικόνα μας στα social media είναι πλασματική και δείχνουμε μόνο όσα θέλουμε. Πώς είσαι τόσο σίγουρη πως όλες αυτές οι "αυθόρμητες" εκδηλώσεις χαράς δεν είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος και πως οι "τυχεράκηδες" όπως δεν τους αποκαλείς δεν πλήττουν από βαρεμάρα. Στην τελική, για ν΄ασχολούνται με τα social media στις διακοπές κάτι δεν πάει καλά.

Ποιός σου λέει επίσης πως όσα δεν ποστάρουν είναι περασμένα μεγαλεία, έτσι απλά για να δημιουργούνται εντυπώσεις. Ακόμη όμως και να ισχύουν, θα έρθει κι η δικιά σου η σειρά γι΄αυτό φέτος πέρα καλά με όσα έχεις!

3. Κλείστο το ρημάδι το ίντερνετ επιτέλους

Τι κερδίζεις με το να βλέπεις ξανά και ξανά πόσο καλά περάνε όλοι; Απλούστατα γεμίζεις με αρνητισμό και τοξικά συναισθήματα, χαλάς τη διάθεσή σου και δε μπορείς να χαρείς με όσα έχεις. Μην αφήνεις άλλο τη ζήλια να σε κυριεύει και πάρε δραστικά μέτρα: κλείσε το ίντερνετ και ζήσε! Υπάρχουν τρόποι για να περάσεις καλά κι αυτό το καλοκαίρι όπου κι αν είσαι: το λέμε με σιγουριά.