Ο οδηγός της Kate Moss για ομορφιά και την αποκατάσταση ευεξίας

02.09.2022
Ο οδηγός της Kate Moss για ομορφιά και την αποκατάσταση ευεξίας
Δες τη ρουτίνα του super μοντέλου, από το μασάζ προσώπου μέχρι τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς που χρησιμοποιεί

«Έχω αρχίσει να κάνω διαλογισμό, γιόγκα, και γενικά είμαι πολύ πιο υγιής», λέει η Kate Moss χαμογελώντας. Στα 48 της, ο τρόπος ζωής του super model και style icon απέχει πολύ από αυτόν για τον οποίο έγινε γνωστή κατά το απόγειο της φήμης της. Σήμερα, υιοθετεί μια πιο σκόπιμη, εστιασμένη στη φροντίδα του εαυτού στάση και τη διοχετεύει στη νέα της επωνυμία ευεξίας, Cosmoss. «Φρόντιζα καλύτερα τον εαυτό μου, δοκίμαζα νέα πράγματα… όλα αυτά που μπορούν να σε κάνουν πιο προσγειωμένο και ισορροπημένο», εξηγεί η Moss για την έμπνευση πίσω από το νέο της εγχείρημα, «έτσι αυτό ήθελα να φέρω στα προϊόντα μου».

Τι ακριβώς συμβαίνει στο δέρμα σου όταν προσθέτεις ρετινόλη στη ρουτίνα σου

Κάθε μέρα, η καθημερινή ρουτίνα της Moss ξεκινά με ένα φλιτζάνι Cosmoss Dawn Tea, το οποίο είναι το μυστικό της ελιξίριο για ομορφιά που ξεκινά από μέσα. «Σε ξυπνάει, είναι καλό για την ευθυγράμμιση του συστήματός και είναι υποκατάστατο του νερού με λεμόνι, το οποίο προφανώς είναι πολύ κακό για τα δόντια σου», λέει. Αφού πιει μια γουλιά, ανάβει ένα χαλαρωτικό κερί ροζ χαλαζία. «Απλώς φέρνει ειρήνη και ηρεμία στην αρχή της ημέρας μου», λέει. Εφαρμόζει καθαριστικό, ακολουθούμενο από τονωτικό ροδόνερου και την κρέμα προσώπου Cosmoss. «Είναι πολύ θεραπευτικό», λέει, κάνοντας μασάζ.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις 5 συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου

Για να βοηθήσει το λεμφικό της σύστημα, η Moss γλιστράει ένα gua sha στο πρόσωπό της - μια τεχνική που έμαθε στη δουλειά. Τέλος, αποκαλύπτει μια νέα προσθήκη στη ρουτίνα της: αντηλιακό, χάρη στις οδηγίες της κόρης της Lila. «Η Lila μάλλον έχει καλύτερη ρουτίνα περιποίησης δέρματος από εμένα και είναι πολύ καλή στο μακιγιάζ», λέει μετά την εφαρμογή μιας μάσκας χειλιών.

Πριν προχωρήσει στο μακιγιάζ, ρίχνει μια σταγόνα CBD κάτω από τη γλώσσα της, επαινώντας τα αντιφλεγμονώδη και ανακουφιστικά από το στρες οφέλη του, είτε καταπίνεται είτε εφαρμόζεται τοπικά ως ορός. Δύο διαφορετικές αποχρώσεις concealer τη βοηθούν στην εξομάλυνση της επιδερμίδας της, ενώ το bronzer προσθέτει μια πινελιά χρώματος.

«Πάντα μου άρεσε το μακιγιάζ, αλλά ήμουν από την εποχή του grunge, οπότε έβαζα απλώς λίγο μαύρο eyeliner και λίγο κραγιόν», λέει η Moss, αν και τώρα είναι λίγο πιο τολμηρή. Γυρίζει τις βλεφαρίδες της με ένα ψαλίδι για βλεφαρίδες, γεμίζει τα φρύδια της με ένα τζελ και εφαρμόζει στα χείλη της μια ροζ απόχρωση. Και το look της Kate Moss δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένο χωρίς τέλεια λυμένα μαλλιά, που επιτυγχάνονται με ψεκασμό ενός spray υφής, το οποίο σκέφτεται ότι φτιάχτηκε ειδικά για εκείνη, από τη συλλογή του κομμωτή της, Sam McKnight.