Τιπ περιποίησης για ονειρεμένα μαλλιά

12.12.2011
Θέλεις μαλλάκι που το ζηλεύουν όλες; Τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις ορισμένα τιπς για μαλλί ζηλευτό!

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά ανέκαθεν μαρτυρούσαν την καλή φυσική κατάσταση του σώματος. Η σωστή διατροφή και οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία ωφελούν την ποιότητα και την εμφάνιση τους. Η περιποίηση αλλά και η σωστή επιλογή των κατάλληλων προϊόντων είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για όμορφα μαλλιά και έτσι δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά τιπ για ονειρεμένα μαλλιά:

*Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται ανάλογα με τον τύπο τους. Τα λιπαρά μέχρι και τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τα ξηρά μπορούν ακόμη και με μία φορά να δείχνουν καθαρά.

*Το βούρτσισμα πρωί και βράδυ βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών τριχών. Προτίμησε να χτενίζεσαι με πιρούνα που έχει αραιά δόντια και όχι βούρτσα που σπάει την τρίχα.

*Ακόμη και στα πιο ξηρά μαλλιά δεν πρέπει να βάζεις μαλακτική ή κοντίσιονερ στη ρίζα αλλά να επιμένεις στις άκρες.

*Μία φορά την εβδομάδα κάνε μια θρεπτική μάσκα που βοηθάει τα μαλλιά να ανακτήσουν τη λάμψη και την υγρασία που τους αφαιρεί η έκθεση στον ήλιο και η συχνή επαφή με τη θάλασσα ή την πισίνα.

*Μην παραλείπεις το κομμωτήριο μία φορά τον μήνα για να σου κόψει τις άκρες και την ψαλίδα.

*Μην κοιμάσαι ποτέ με δεμένα μαλλιά γιατί μπορεί πολύ εύκολα να ταλαιπωρηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

* Καλά θα κάνεις να αναεώνεις το σαμπουάν γιατί τα μαλλιά συνηθίζουν τα προϊόντα, αδυνατίζουν, λαδώνουν γρήγορα και εμφανίζουν πιτυρίδα. Για τα λιπαρά μαλλιά χρησιμοποίησε σαμπουάν που περιέχει λεκιθίνη η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Εάν έχεις ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά μην τα πλένεις πολύ συχνά γιατί η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη, ενώ τα χημικά προϊόντα της περμανάντ ή των βαφών μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και δερματοπάθειες. Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, το οινόπνευμα και τα αλκαλικά σαμπουάν είναι, τέλος, ιδιαίτερα επιβλαβείς παράγοντες για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών.