«Botticelli»: Αυτό είναι το κούρεμα για το οποίο θα μιλάμε ολόκληρο το καλοκαίρι

13.04.2022
«Botticelli»: Αυτό είναι το κούρεμα για το οποίο θα μιλάμε ολόκληρο το καλοκαίρι
Υπάρχουν δύο τύποι γυναικών το καλοκαίρι: εκείνες που κόβουν τα μαλλιά τους ένα σούπερ κοντό κούρεμα, όπως ένα bob και εκείνες που τα αφήνουν μακριά βγάζοντας προς τα έξω την γοργόνα που έκρυβαν όλη τη σεζόν. Αν ανήκεις στην τελευταία κατηγορία, θα λατρέψεις το trend «Botticelli».

Αν το όνομα σου ακούγεται γνωστό, είναι επειδή το trend του κουρέματος είναι εμπνευσμένο από τον Ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης Sandro Botticelli. Τυχαίο; Λιγάκι. «Τα μαλλιά σε αυτό το στυλ αφήνονται εξαιρετικά μακριά και χωρίς συγκεκριμένη μορφή, με φυσικό, αφράτο κυματισμό», λέει στο POPSUGAR ο κομμωτής των διασήμων, Tom Smith. Απλώς φαντάσου τους ανθρώπους στους πίνακες της Αναγέννησης με τα μακριά, ανακατωμένα, αέρινα μαλλιά τους.

Τι είναι το στιλ «Botticelli»;

Ο Smith περιγράφει τα μαλλιά σε στιλ «Botticelli» ως «εξαιρετικά νεανικά», με μια αύρα από τη «Μητέρα Γη», που θα τη λέγαμε και παιδί των λουλουδιών . «Αυτό το στυλ δείχνει μια ελεύθερη και χαλαρή ενέργεια», λέει. Το πολύ μεγάλο μήκος δίνει επίσης στην εμφάνιση μια πολυτελή, αιθέρια αίσθηση, αλλά με τρόπο αβίαστο. Η τάση στο κούρεμα «Botticelli» είναι μια δραστική αποχώρηση από τα ταλαιπωρημένα shag κουρέματα που ήταν το πάθος όλου του χειμώνα αλλά καθώς ο καιρός ζεσταίνει μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου.

Πώς να αποκτήσεις μαλλιά «Botticelli»

Πριν κατευθυνθείς στο κομμωτήριο για ένα ελαφρύ κόψιμο, αναζήτησε φωτογραφίες του εν λόγω look . Aνάμεσα στις διάσημες που μας έχουν ξετρελάνει με το ανέμελο, beachy στυλ είναι η Gigi Hadid, η Megan Fox, η Rihanna και η Megan Thee Stallion.

«Ζήτα από τον στυλίστα σου να κρατήσει τα μαλλιά σου όσο το δυνατόν πιο μακριά, απαλύνοντας τυχόν μυτερές oυρές και τονίζοντας τον φυσικό σου κυματισμό», λέει ο Smith. Εάν χρειάζεσαι λίγη βοήθεια στο τμήμα του μήκους, μπορεί να είναι μια διασκεδαστική στιγμή να πειραματιστείς με extensions μαλλιών.

Πώς να δώσεις στυλ στο trend του κουρέματος «Botticelli».

«Εάν δεν έχεις φυσικά κυματιστά μαλλιά, χρησιμοποίησε ένα ψαλίδι για μπούκλες και στρίψε μεγάλα τμήματα γύρω, τεντώνοντάς τα όσο είναι ακόμα ζεστά για να αποκτήσεις τα αφράτα, μακριά κύματα», λέει ο Smith.