5 χτενίσματα που θα φορεθούν πολύ φέτος τον χειμώνα

24.10.2021
5 χτενίσματα που θα φορεθούν πολύ φέτος τον χειμώνα
Στα καλοκαιρινά χτενίσματα κυριάρχησαν οι κυματιστές άκρες οι πολύ μακριές πλεξούδες και τα εντυπωσιακά κλιπς. Όμως τον χειμώνα που έρχεται, τα πράγματα θα είναι εντελώς σε διαφορετικό στυλ. Τα χτενίσματα τα οποία έπρεπε το καλοκαίρι να μην είναι στυλιζαρισμένα αλλά εντελώς φυσικά, ανοίγουν στον φετινό χειμώνα το δρόμο για κομψά, λαμπερά στυλ και κότσους που πάνε υπέροχα με τα ζιβάγκο σου. Ακόμα και τα αξεσουάρ για τα μαλλιά αλλάζουν λίγο καθώς αρχίζουμε να ενσωματώνουμε πιο πολυτελή υλικά και στολισμένα κλιπ.

Έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε στο μυαλό μας όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα που θα φορέσουμε, καθώς από βδομάδα πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία ενώ σιγά σιγά μελετάμε και τα αντίστοιχα χτενίσματα που θα ταιριάζουν. Οπότε καλό θα ήταν να πάρουμε και λίγη έξτρα έμπνευση για τα μαλλιά μας. Οι επαγγελματίες του χώρου έχουν ήδη αρχίσει να συλλέγουν τις κορυφαίες χειμωνιάτικες τάσεις στα χτενίσματα και για καλή μας τύχη, αποφάσισαν να μοιραστούν τα ευρήματά τους.

Βίκυ Καγιά: Είδες τη μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση;

Ιδού λοιπόν 5 χτενίσματα που θα φορεθούν πολύ φέτος τον χειμώνα!

Glamour Waves

Αν τα κυματιστά μαλλιά είναι για το καλοκαίρι, τα «glamour waves» είναι για το χειμώνα. «Αυτή την περίοδο που δεν είμαστε πλέον σε lockdown, οι περισσότερες γυναίκες θα πάνε ξανά σε εκδηλώσεις, σε πάρτι, σε θέατρα και θα ντυθούν», λέει στο Popsugar η celebrity hairstylist, Sarah Potempa. «Η τάση τoυ vintage, του λαμπερού στιλ και των κυματιστών μαλλιών του παλιού Χόλιγουντ, είναι προσιτή χάρη στα τόσα πολλά tutorials που μπορείς να βρεις στο TikTok».

Πλεκτές αλογοουρές

Μια πλεγμένη αλογοουρά φαίνεται εξίσου υπέροχη σε συνδυασμό με ένα άνετο ζιβάγκο, όπως και με ένα σέξι βραδινό φόρεμα. «Ο καιρός τον χειμώνα μπορεί να είναι απρόβλεπτος, αλλά το μόνο που δεν χρειάζεται να είναι απρόβλεπτο, είναι τα μαλλιά σου», δήλωσε η celebrity hairstylist Cynthia Alvarez.

Φουλάρι ή μαντήλι στα μαλλιά

Τα μαντήλια μαλλιών είναι το πιο πρόσφατο αξεσουάρ που κατακλύζει τα feeds των social media μας και η hairstylist Sam LaBella, είπε ότι θα τα δούμε πολύ αυτόν τον χειμώνα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να ακολουθήσεις αυτό το λουκ, από το να δέσεις το φουλάρι στα μαλλιά σου σαν κορδέλα μέχρι να το χρησιμοποιήσεις για να μαζέψεις απλά τα μαλλιά σου και να δημιουργήσεις ένα λουκ μισό πάνω-μισό κάτω.

Bubble braids (αφράτη πλεξούδα) και bubble ponytails (αλογοουρά με φούσκες)

Η τάση αυτών των χτενισμάτων που σάρωσε στο TikTok και στο Instagram αυτό το καλοκαίρι, ήρθε για να μείνει – απλώς αλλάζει λίγο για τον χειμώνα. Αντί να κάνεις λοιπόν πολλαπλές πλεξούδες, δοκίμασε να δημιουργήσεις μία στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και να την διακοσμήσεις με κλιπ μαλλιών και λαστιχάκια. «Οι πλεξούδες με φούσκες φαίνονται πραγματικά χαριτωμένες στο πίσω μέρος με ένα χειμερινό καπέλο», δήλωσε η celebrity hairstylist Sarah Potempa.

Μαλακές, μισογυρισμένες μπούκλες

Για ένα κομψό, ρομαντικό και μισο-ανακατεμένο χτένισμα, φέτος το χειμώνα, δοκίμασε να κουλουριάσεις τα μαλλιά σου και να τραβήξεις μερικά κομμάτια πίσω από το πρόσωπό σου. Αυτό το «undone» look λειτουργεί τόσο με μακριά όσο και με κοντά μαλλιά και το καλύτερο από όλα είναι ότι μπορείς να το προσαρμόσες ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.