"Προικοθήρας" η γυναίκα του Ζούκερμπεργκ;

31.05.2012
Μέχρι που παντρεύτηκε τον ιδρυτή του Facebook, η νεαρή παιδίατρος ήταν γνωστή σε έναν συγκεκριμένο κοινωνικό κύκλο. Τώρα πια είναι παγκοσμίως διάσημη και δέχεται βολές πανταχόθεν. Δικαίως, ή όχι;

Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο είναι ότι μετά τον γάμο, η Πρισίλα Χαν (Priscilla Chan) ενημέρωσε το στάτους της στο Facebook και δίπλα στην "προσωπική κατάσταση" έγραψε "τζακποτ", υπονοώντας ξεκάθαρα ότι "επετεύχθη ο… στόχος".

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που χαρακτηρίζουν ανοιχτά την 27χρονη κυρία Ζούκερμπεργκ –πια- "στυγνή προικοθήρα".

Το ζευγάρι δεν είναι… χθεσινό.

Η Πρισίλα και ο Μαρκ (Mark) ερωτεύτηκαν από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν πριν από εννιά χρόνια σε ένα πάρτι της αδελφότητας του Ζούκερμπεργκ στο Χάρβαρντ όπου σπούδαζαν και οι δύο.

Παρεμπιπτόντως να σημειώσουμε ότι ο Μαρκ δεν αποφοίτησε ποτέ καθώς διέκοψε τις σπουδές του όταν το θέμα "Facebook" γιγαντώθηκε σε βαθμό που δεν είχε χρόνο για κάτι άλλο. Ούτε και ανάγκη, βέβαια.

Σήμερα, η "αξία" του 28χρονου μεγιστάνα φτάνει τα $12 εκατομμύρια αλλά όταν γνωρίστηκε με την καλή του, ήταν απλά ένας ακόμη φοιτητής του διάσημου πανεπιστημίου. Να είχε… δει κάτι η Πρισίλα που εκείνος ούτε καν είχε φανταστεί; Μπορεί! Εξάλλου, ο Ζούκερμπεργκ δεν αρνήθηκε ότι η αρχική ιδέα για τη διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ήρθε ύστερα από σχετική κουβέντα με την αγαπημένη του.

Κι όμως, η αλήθεια είναι –όπως υποστηρίζουν ειδικοί δικηγόροι διαζυγίων- ότι σε περίπτωση που οι νιόπαντροι χωρίσουν, η Χαν δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μέρος της περιουσίας του συζύγου καθώς δημιουργήθηκε πριν από τον γάμο.

Όχι όμως ότι η Πρισίλα είναι "εύκολη υπόθεση".

Από την αρχή της σχέσης τους η νεαρή γυναίκα είχε ξεκαθαρίσει τις διαθέσεις της, βάζοντας σε κάποια στιγμή τον σύντροφό της να υπογράψει "συμβόλαιο σχέσης", σύμφωνα με το οποίο δεχόταν σαφώς ένα ραντεβού την εβδομάδα. Τόσο μπορούσε να του δώσει το κορίτσι…

Ακόμη και στον γάμο του, ο Ζούκερμπεργκ είχε… περιοριστικούς όρους καθώς η Χαν του επέτρεπε να μιλήσει στο τηλέφωνο για δουλειές μόνο για δύο εικοσάλεπτα…

Όσο για το όποιο προγαμιαίο συμβόλαιο; Επίσημη πληροφόρηση δεν υπάρχει. Ωστόσο, σε περίπτωση που ισχύουν οι φήμες που θέλουν το ζευγάρι να μην περνά μαζί περισσότερο από 100 λεπτά την εβδομάδα, προφανώς δεν θα χρειαστεί ποτέ…

Ζωή Κίττα