Ο ταλαντούχος κύριος Marc Jacobs

18.04.2001
Γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης γοητεύει και κατακτά την παγκόσμια μόδα.
Γέννημα-θρέμμα της Νέας Υόρκης γοητεύει και κατακτά την παγκόσμια μόδα. Ο Mark Jacobs αποφοίτησε από το High school of Art and Desigh της Νέας Υόρκης το 1981. Η πρώτη του κολεξιόν πραγματοποιήθηκε το 1986. Από τότε, με εξαίρεση το ατυχές γεγονός του 1993 (όταν απολύθηκε από την εταιρία Perry Ellis εξαιτίας της αποτυχίας που γνώρισε η κολεξιόν του «Grudge»), οι δημιουργίες του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς αναγνώρισης.
Στην παρουσίαση της κολεξιόν του για το χειμώνα 2000-2001, ο Marc Jacobs επανέφερε τις διακριτικές γραμμές, χρησιμοποιώντας πολυτελή υφάσματα όπως το κασμίρ, και «επένδυσε» περισσότερο στα κλασσικά χρώματα. Το μόνο νεανικό ίσως στοιχείο της συλλογής του είναι τα πουκάμισα σε γραμμή Α με σχέδια λουλουδιών και τα φορέματα που μας θυμίζουν τη δεκαετία του ’70.
Ο Αμερικανός σχεδιαστής έχει ήδη κερδίσει δύο βραβεία για τις δημιουργίες του, ένα για τον οίκο Louis Vuitton και ένα για την δική του σειρά «Luxury Sportswear». Ο τριανταεξάχρονος σχεδιαστής, που έχει απασχολήσει αρκετά τα media τα τελευταία χρόνια με τις εκκεντρικές επιλογές του, φαίνεται ότι συνεχίζει να επιβάλλει το δικό του, μοναδικό στυλ, επεμβαίνοντας δυναμικά στις τάσεις της μόδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ