Αυτά είναι τα πιο ιδανικά φυτά για να αγαπήσουν τα παιδιά σου την κηπουρική

21.07.2019
Αυτά είναι τα πιο ιδανικά φυτά για να αγαπήσουν τα παιδιά σου την κηπουρική
Θέλεις να ενθαρρύνεις το ταλέντο του παιδιού σου στην κηπουρική; Αυτά τα φυτά είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσετε μαζί να φυτεύετε και να δώσετε ζωή είτε στο μπαλκόνι σας είτε στον κήπο σας.

Κολοκυθάκια, κολοκυθοανθοί και κολοκύθα

Αυτά τα φυτά μεγαλώνουν γρήγορα και παράγουν μεγάλα φαγώσιμα λουλούδια. Τα κολοκυθάκια παράγονται όλο το καλοκαίρι, ενώ οι κολοκυθοανθοί και οι κολοκύθες, μας πάνε προς το φθινόπωρο.

Ασκληπιάδα

Η καλλιέργεια αυτών των συναρπαστικών αγριολούλουδων είναι καλή για το περιβάλλον, και με κάποια τύχη, θα γίνουν στο σπίτι μια μονή ή διπλή χρυσαλίδα. Τα πανέμορφα ροζ λουλούδια αυτού του φυτού μυρίζουν σαν μέλι και οι νέοι λοβοί τους είναι φαγώσιμοι.

Διάβασε ακόμη: 7 απρόβλεπτοι καλοκαιρινοί κίνδυνοι για τα παιδιά

Catnip, Δακτυλίδα και Κιτρονέλα

Έχεις γατάκι στο σπίτι; Φύτεψε κάποιο χόρτο γάτας ή catnip (στα ελληνικά είναι γνωστό ως μαγιοβότανο) σε ένα δοχείο και τοποθέτησε το κάπου όπου το αγαπημένο σου ζωάκι να μπορεί να το απολαύσει. Η Κιτρονέλα είναι ιδανική για την αποτροπή των ενοχλητικών κουνουπιών.

Ηλιοτρόπια

Αυτά τα χαρούμενα καλοκαιρινά λουλούδια είναι μεγάλα και έχουν λόγους: Μεγαλώνουν γρήγορα, μπορούν να φτάσουν σε εντυπωσιακά ύψη και το φθινόπωρο, παράγουν εκατοντάδες νόστιμους σπόρους για ψήσιμο ή τρώγονται από πουλιά και σκίουρους μέσα στο χειμώνα.

Ντομάτες

Ίσως το αγαπημένο του κάθε παιδιού, επειδή οι ντομάτες είναι εύκολο να μεγαλώσουν και να τις φροντίζουν. Οι ντομάτες μεγαλώνουν καλά σε δοχεία φύτευσης και είναι νόστιμες όλο το καλοκαίρι. Για τα μικρά χεράκια και στοματάκια, τα ντοματάκια είναι τα καλύτερα.

Kληματσίδα

Τα αγγούρια, τα φασόλια και τα κόκκινα φασολάκια ανθίζουν όμορφα, προσελκύουν επικονιαστές και παράγουν λαχανικά. Επίσης, επειδή στριφογυρίζουν προς τα πάνω, είναι η τέλεια επιλογή για μικρούς χώρους - ακόμη και σε ένα δοχείο στο μπαλκόνι!

Λουλούδια

Απαιτούνται ανθισμένα λουλούδια για έναν όμορφο κήπο και για την προσέλκυση επικονιαστών. Η Ιπόμαια η Πορφυρή και το Νεροκάρδαμο είναι δύο φυτά που φυτρώνουν εύκολα, αναπτύσσονται γρήγορα και παράγουν υπέροχα, άφθονα λουλούδια όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Bonus: Τα φύλλα τους είναι βρώσιμα.

Διαβασε και αυτό: Άγουρες ντομάτες; Έτσι θα τις βοηθήσεις να ωριμάσουν πιο γρήγορα

Θεματικοί Κήποι

Τι θα έλεγες για έναν κήπο όπου μπορείς να φτιάξεις πίτσα με ντομάτες, βασιλικό και πράσινες πιπεριές; Ή έναν ελληνικό κήπο που να φτιάξεις την χωριάτικη σαλάτα σου με ντομάτες, αγγούρια και ρίγανη; Φύτεψε ένα παρτέρι γεμάτο με βότανα σε εξωτερικούς χώρους και άφησέ το σε ένα ξηρό, ηλιόλουστο σημείο κοντά στην κουζίνα.