Τα καλύτερα tips για ένα τέλεια οργανωμένο γραφείο

19.01.2022
Τα καλύτερα tips για ένα τέλεια οργανωμένο γραφείο
Ένα καθαρό μυαλό ξεκινάει με ένα καθαρό γραφείο

Εάν δυσκολεύεσαι να κάνεις τις υποχρεώσεις σου στη δουλειά, ρίξε μια ματιά γύρω σου. Ο χώρος εργασίας σου είναι χαοτικός; Εκτός από το ότι είναι οπτικά δυσάρεστο, το να έχεις ένα αποδιοργανωμένο γραφείο μπορεί να στο κάνει πιο δύσκολο να εστιάσεις και να επεξεργαστείς πληροφορίες.

Πώς να καταλάβεις αν μια προσφορά σου εξοικονομεί πραγματικά χρήματα

Η οργάνωση του γραφείου σου δεν είναι κάτι το ανυπέρβλητο, και αν είσαι πρόθυμη να είσαι σχολαστική και σταθερή, το να διατηρείς το γραφείο σου οργανωμένο είναι πραγματικά πολύ απλό — και το πιο σημαντικό, αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρείς το γραφείο σου οργανωμένο και να έχεις πιο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε ελάχιστο χρόνο.

Δημιούργησε προσωπικό χώρο
Υπάρχουν πράγματα που φέρνεις στη δουλειά καθημερινά και πρέπει να πάνε κάπου. Ωστόσο, αντί να σηκώνεις το πορτοφόλι, το τηλέφωνο ή τα κλειδιά σου στο γραφείο σου, όρισε μια συγκεκριμένη περιοχή για τα απαραίτητα αντικείμενα που δημιουργούν ακαταστασία. Επίσης, όποτε είναι δυνατόν, κράτησε το τηλέφωνό σου μακριά από το οπτικό σου πεδίο για να μειώσεις την απόσπαση της προσοχής σου.

Οργάνωσε την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου
Θα μπορούσατε να έχετε ένα απολύτως πεντακάθαρο, άγονο γραφείο που θα έκανε περήφανο τον πιο αυστηρό μινιμαλιστή, αλλά αν η οθόνη του υπολογιστή σας είναι ένας εφιαλτικός λαβύρινθος από εικονίδια και αταξινόμητα αρχεία, υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Οι ψηφιακές ακαταστάσεις θεωρούνται επίσης ακαταστασία και μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή όταν προσπαθείτε να εστιάσετε. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθαρίστε τυχόν αδέσποτα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετήστε τους φακέλους σε άλλους φακέλους, εάν θέλετε να κάνετε την αρχική οθόνη σας πιο βελτιωμένη.

Κάνε μια εκκαθάριση
Αν θέλεις να οργανώσεις το γραφείο σου, θα χρειαστεί να κάνεις μια εκκαθάριση. Πέρασε από κάθε αντικείμενο στο γραφείο σου και αναρωτήσου αν το χρειάζεσαι πραγματικά. Κράτησε τα πράγματα που χρειάζεσαι και πέταξε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς.

Σκάναρε τα έγγραφά σου
Οτιδήποτε δεν χρειάζεσαι σε φυσικό αντίγραφο καλό θα είναι να το σκανάρεις. Αποθήκευσε τα αρχεία σου ως PDF για να έχεις έναν κατάλογο που θα είναι πολύ πιο εύχρηστος και πιο βολικός από ένα ντουλάπι αρχείων.

Έχε πρόχειρο ένα σημειωματάριο
Ρεαλιστικά, δεν μπορούν να μπουν τα πάντα απευθείας στο τηλέφωνό σου, επομένως κράτησε ένα σημειωματάριο πρόχειρο για να σημειώνεις πράγματα, όπως αριθμούς τηλεφώνου και υπενθυμίσεις. Αν και η προσθήκη ενός άλλου αντικειμένου στο γραφείο σου μπορεί να φαίνεται αντιφατική, το να έχεις ένα σημειωματάριο στη διάθεσή σου διατηρεί όλες αυτές τις σημαντικές πληροφορίες έτοιμες.

Δέσε τα καλώδια σου
Η αποδιοργάνωση δεν συμβαίνει μόνο με αυτό που βρίσκεται μέσα ή πάνω στο γραφείο σου, αλλά και με αυτό που υπάρχει κάτω και πίσω από τον χώρο εργασίας σου. Εάν υπάρχει ένα κουβάρι από καλώδια στο πεδίο όρασης σου, θα δημιουργήσει απόσπαση προσοχής. Για να ελαχιστοποιήσεις την απόσπαση της προσοχής που μπορεί να προκαλέσουν αυτά τα καλώδια, πάρε μερικά ειδικά αξεσουάρ και μάζεψε τα καλώδια σου μαζί σε ομάδες και τύλιξε τα.

Τμηματοποίησε το γραφείο σου
Πιθανότατα περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου στον υπολογιστή, αλλά θα πρέπει να έχεις ακόμα ένα χώρο του γραφείου σου που είναι προορισμένος για εργασίες εκτός υπολογιστή. Μπορείς να ελέγχεις έγγραφα, να διαβάζεις και να κρατάς τη λίστα υποχρεώσεων σου εκεί, αντί να ανακατεύεις διάφορα στην περιοχή του υπολογιστή σου και να δημιουργείς αδικαιολόγητο χάος.