Τα μικρά λάθη καθαριότητας που μπορεί να κάνουν το σπίτι σου πιο βρώμικο

04.12.2021
Τα μικρά λάθη καθαριότητας που μπορεί να κάνουν το σπίτι σου πιο βρώμικο
Κάνε αυτές τις αλλαγές για να κάνεις το σπίτι σου καθαρότερο χωρίς κόπο

Όταν αφιερώνεις χρόνο κάθε μέρα για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό, μπορεί να σε εκπλήσσει το γεγονός ότι οι μικρές συνήθειες στην καθημερινή σου ρουτίνα θα μπορούσαν να το κάνουν άθελά σου πιο βρώμικο. Τα καλά νέα είναι ότι μόλις μάθεις το τι είναι προβληματικό, μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές για να κάνεις το σπίτι σου πιο καθαρό.

7 λάθη καθαρισμού που σπαταλούν το χρόνο σου

Δες παρακάτω τα μικρά λάθη που άθελα σου κάνουν το σπίτι σου πιο βρώμικο:

Δεν αφήνεις την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή
Εάν συνηθίζεις να κλείνεις την πόρτα του πλυντηρίου ρούχων μόλις τελειώνεις με το πλύσιμο, ίσως θα πρέπει να επανεξετάσεις την επιλογή σου. Ενώ η κλειστή πόρτα θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο προσεγμένο, η συνήθεια αυτή παγιδεύει την υγρασία μέσα στο μηχάνημα, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μούχλα.

Χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτες αντί για πανί από μικροΐνες
Αν η πρώτη σου επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας όταν καθαρίζεις τον καθρέφτη του μπάνιου ή τα παράθυρα της κουζίνας, καλό είναι να τα αντικαταστήσεις με ένα πανί από μικροΐνες. Οι χαρτοπετσέτες όχι μόνο προκαλούν ραβδώσεις, αλλά μπορούν να αφήσουν ίχνη χνουδιού σε καθρέφτες ή γυάλινες επιφάνειες. Αντ 'αυτού, προτίμησε ένα πανί από μικροΐνες που δεν αφήνει χνούδι, δεν αφήνει ραβδώσεις και σκουπίζει τα βακτήρια.

Υποθέτεις ότι τα σφουγγάρια της κουζίνας είναι καθαρά
Μελέτες έχουν δέιξει ότι το να καθαρίζεις τα σφουγγάρια κουζίνας με μικροκύματα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο πιστεύαμε κάποτε. Εάν βάζεις τα σφουγγάρια στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια τα χρησιμοποιείς για να σκουπίζεις τους πάγκους της κουζίνας σου, μπορεί εν αγνοία σου να πηγαίνεις τα βακτήρια σε διάφορα σημεία. Αντ'αυτού, θυμήσου να αντικαθιστάς τακτικά το σφουγγάρι της κουζίνας σου (ιδανικά, μία φορά την εβδομάδα) για να βεβαιωθείς ότι είναι πραγματικά καθαρό.

Ξεχνάς να απολυμάνεις το κινητό σου
Εάν ξοδεύεις χρόνο απολυμαίνοντας τους πάγκους και τις σανίδες κοπής, αλλά στη συνέχεια βάζεις το βρώμικο κινητό σου σε κάθε επιφάνεια της κουζίνας σου, οι προσπάθειες σου ματαιώνονται. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να μεταφέρει περισσότερα μικρόβια από ένα κάθισμα τουαλέτας. Θυμήσου να απολυμαίνεις τακτικά το κινητό σου τηλέφωνο, ακολουθώντας μια ασφαλή μέθοδο που δεν θα καταστρέψει τη συσκευή σου.