Πώς να κάνεις σε κάποιον δώρο που έκαναν σε εσένα

27.10.2021
Πώς να κάνεις σε κάποιον δώρο που έκαναν σε εσένα
Έξυπνες συμβουλές για να μη γίνει η επιλογή σου αντιληπτή

Σου έκαναν κάποιο δώρο το οποίο, παρόλο που εκτίμησες τη σκέψη και την κίνηση του ατόμου που στο έδωσε, ξέρεις πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ;

Οι εύκολοι τρόποι να εξοικονομείς χρήματα κάθε μέρα

Η επαναχρησιμοποίηση ενός δώρου μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ανακυκλώσεις ένα δώρο που δεν είναι του γούστου σου, ειδικά αν πιστεύεις ότι κάποιος άλλος μπορεί να το αγαπήσει.

Δες παρακάτω τις συμβουλές για να το κάνεις σωστά:

Ψάξε το σχολαστικά
Βεβαιώσου ότι η συσκευασία είναι σε καλή κατάσταση και ότι το δώρο είναι άθικτο. Έλεγξε επίσης αν το άτομο που σου έκανε το δώρο δεν έβαλε κάτι ιδιαίτερο μέσα στο κουτί - δεν θα ήθελες να χαρίσεις ένα πορτοφόλι ή ένα κουτί κοσμημάτων με μια συναισθηματική σημείωση μέσα.

Βεβαιώσου ότι το δώρο ταιριάζει στον νέο παραλήπτη
Ένα αρωματικό κερί δεν είναι μια καλή επιλογή δώρου για τη θεία σου εάν είναι αλλεργική στα αρώματα. Βεβαιώσου ότι το δώρο θα είναι κάτι που πραγματικά θα το απολαύσει το εν λόγω άτομο - σκέψου τη ζωή του, τα ενδιαφέροντά του, τι έχει νόημα για αυτό και πώς μπορεί να το απολαύσει.

Δώσε το σε άτομο από διαφορετικό κοινωνικό κύκλο
Για πρόσθετη ασφάλεια, απόφυγε να δώσεις το δώρο σου σε οποιονδήποτε γνωρίζει τον αρχικό δωρητή.

Επανασυσκεύασε αχρησιμοποίητες δωροκάρτες
Εάν το τμήμα "Προς/Από" στη χάρτινη συσκευασία είναι συμπληρωμένο, αφαίρεσε τη δωροκάρτα και κάνε κουκκίδες από κόλλα για να την κολλήσεις στο εσωτερικό μιας νέας κάρτας.

Μεταμφίεσε το μέσα σε ένα ευρύτερο δώρο
Είναι εύκολο να χαρίσεις μικρότερα αντικείμενα ως φρέσκα δώρα όταν ομαδοποιούνται μαζί με μερικά άλλα αντικείμενα, όπως ένα κερί ή ένα ημερολόγιο.

Προετοιμάσου για αποτυχία, για κάθε ενδεχόμενο
Αν σε πιάσουν στα πράσα, μπορείς να ξεφύγεις από την αμηχανία με μια φράση όπως: "Μου άρεσε τόσο πολύ που έγινε η πρώτη μου επιλογή για δώρο γενικά". Αν προτιμάς να ακολουθήσεις μια πιο τίμια διαδρομή, δοκίμασε κάτι σαν: "Κάποιος μου το έδωσε, αλλά σκέφτηκα ότι θα λειτουργούσε καλύτερα για εσένα. Αν δεν είναι σωστό, ευχαρίστως να το πάρω πίσω και να σου πάρω κάτι άλλο."