Όλοι οι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει

12.11.2020
Όλοι οι τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να μοσχοβολάει
Τα tips που μπορείς να εφαρμόσεις σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου

Μια ευχάριστη μυρωδιά σπιτιού είναι σημαντική όχι μόνο για τους επισκέπτες μας, αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Δες και αυτό: Για πόσες μέρες μπορείς να διατηρήσεις το φαγητό στο ψυγείο μετά το μαγείρεμα;

Παρακάτω θα βρεις τα εύκολα, γρήγορα και φυσικά tips για να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει τέλεια.

Αρωμάτισε τον κάδο σκουπιδιών στην κουζίνα
Για να αποφύγεις τη δυσωσμία από τον κάδο απορριμάτων στην κουζίνα, ένα κόλπο είναι να αγοράσεις ένα μικρότερο κάδο, ώστε η σακούλα να γεμίζει πιο γρήγορα και εσύ να πετάς τα σκουπίδια συχνότερα. Εναλλακτικά, μπορείς να στρώσεις στον πάτο του κάδου μερικές στρώσεις από εφημερίδα που θα απορροφήσουν τις διαρροές. Επειτα, ψέκασε μία χρωμοπαγίδα με το αιθέριο έλαιο της επιλογής σου και τοποθέτησέ το πάνω από τις εφημερίδες για να εξουδετερώσεις τις μυρωδιές από τα υπολείμματα των φαγητών.

Βάλε βανίλια στο ψυγείο
Χρησιμοποίησε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με απόσταγμα βανίλιας, μούσκεψε λίγο από αυτό με απόσταγμα βανίλιας και τοποθέτησέ το σε ένα πιατάκι στο πίσω μέρος ενός από τα ράφια του ψυγείου. Η μυρωδιά της θα αναζωογονήσει το ψυγείο.

Αυτό το είδες; Οδηγός για την τέλεια οργάνωση του ψυγείου σου

Αξιοποίησε τον ενεργό άνθρακα
Ο ενεργός άνθρακας έχει τη δύναμη να απορροφά τις οσμές και την υγρασία. Τοποθέτησε τον σε διάφορα σημεία όπως κοντά στον κάδο, στις ντουλάπες ή στην τουαλέτα για να τα κάνεις να μυρίζουν πιο φρέσκα.

Βράσε διάφορα μυρωδικά
Ένας ακόμη γρήγορος τρόπος να κάνεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα, είναι να βάλεις μία κατσαρόλα να βράζει και βάλεις μέσα διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά όπως θυμάρι, φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο, κανέλα και γαρύφαλλο.