10:56
16/12/2016

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Κυκλαδικής

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια θα λάβουν χώρα την εορταστική περίοδο στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά από δύο έως πέντε ετών!

Αναλυτικότερα: 

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ

Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο

«Γιαγιάδες και παππούδες σε δράση.

Γιατί οι γάτες χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά;
Ένας κόσμος τόσο δα μικρός...»

Τετάρτη 28/12,  11.30-13.00

Ήταν κάποτε μια εποχή που η γάτα κυκλοφορούσε μόνο μέσα στα δάση. Μια μέρα αποφάσισε να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα σε όλες τις γάτες αρέσει να χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά. Γιατί;


Στο χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι, κάθε παιδί θα πάρει τον παππού ή τη γιαγιά από το χέρι και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από μια ζούγκλα γεμάτη ζώα για να καταλήξουμε σε ένα δωμάτιο στολισμένο χριστουγεννιάτικα, κοντά σε ένα τζάκι που καίει. Στη συνέχεια, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα πάρουν ένα μικρό κουτάκι στα χέρια τους για να χωρέσουν μέσα τη δική τους ιστορία, το δικό τους μικρόκοσμο.
Όλα αυτά,μαγειρεύοντας και παίζοντας όλοι μαζί με ένα εύπλαστο υλικό, τη ζαχαρόπαστα! Θα ανακατέψουμε τα υλικά στις λεκάνες, θα ζυμώσουμε, θα  πλάσουμε, θα ζουλήξουμε, θα κόψουμε και θα δημιουργήσουμε πολύ μικρές φιγούρες για να χωρέσουν στο μικρόκοσμό μας. Στο τέλος θα  δώσουμε στο κουτάκι μας χριστουγεννιάτικα χρώματα και αρώματα.

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αντιδρούν ενστικτωδώς στη μαλακή και εύπλαστη φύση των υλικών της ζαχαροπλαστικής. Θέλουν να τα ζουλήξουν να τα πλάσουν, να τους κάνουν τρύπες και να παρατηρούν πώς αντιδρά κάθε φορά η επιφάνεια τους.  Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας με ζαχαρόπαστα!


Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία ενήλικα
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες - Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
www.cycladic.gr


ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ

«Ένα κουτί γεμάτο δώρα! Fluxus* Box

Με τη βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων!»

Πέμπτη 29/12, 11:30-13:00


Είναι Χριστούγεννα! Το σπίτι γεμίζει με κουτιά που κρύβουν δώρα.                                           Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας υπάρχει ένα κουτί γεμάτο μαγικά και θαυμαστά πράγματα! Τι κρύβει μέσα, θα μας το αποκαλύψει το παραμύθι του κοριτσιού που τα έβαλε με τον κυρ-Βορριά!  
Στη συνέχεια τα παιδιά θα ανοίξουν το δικό τους κουτί, εμπνευσμένο από το κίνημα Fluxus, και θα βάλουν μέσα τα δικά τους αγαπημένα αντικείμενα που θα φτιάξουν με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Κουτιά, ρολλά, φτερά, καθαριστές πίπας, pon-pon, ξύλα, κόλλες, ταινίες και άλλα υλικά θα γίνουν τα μέσα δημιουργίας των παιδιών. Εικόνες από έργα του κινήματος θα αποτελέσουν  έμπνευσή μας και θα κινητοποιήσουν την  πειραματική  μας διάθεση!
Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους  το αγαπημένο τους cd για να το βάλουν μαζί με τους άλλους θησαυρούς. Στο τέλος, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα φτιάξουν από κοινού ένα αγαπημένο τους αντικείμενο.

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

 

Fluxus*: κίνημα που γεννήθηκε στη Γερμανία το 1962. Πρόκειται για ένα διεθνές καλλιτεχνικό ρεύμα το οποίο χαρακτηρίστηκε από την ανάμειξη πολλών και διαφορετικών μορφών τέχνης, από τις εικαστικές τέχνες μέχρι τη λογοτεχνία και τη μουσική. Τα έργα του στοχεύουν στην πρόκληση του θεατή και έχουν αντισυμβατικό χαρακτήρα. Σκοπός του είναι  η κατάργηση των ορίων μεταξύ του κοινού και  των καλλιτεχνών.

 

Για παιδιά 4-5 ετών
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7
Πληροφορίες - Κρατήσεις  Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
www.cycladic.gr