mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

ΛΕΩΝ

23/7 - 23/8

Προβλέψεις 2014

Χρονιά γεμάτη προσδοκίες

Ο ενθουσιασμός και η αισιοδοξία, χαρακτηριστικά του ζωδίου σας, από τον Οκτώβριο του 2012 έχουν υποστεί αρκετά πλήγματα, καθώς βασικοί τομείς στη ζωή σας επηρεάζονταν και θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τον Κρόνο, που βρίσκεται στον Σκορπιό. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της ωριμότητας και των μαθημάτων που παίρνουμε στη ζωή προκειμένου να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες και των επιλογών μας. Το 2014 θα επηρεάσει περισσότερο τους Λέοντες με γενέθλια τον Αύγουστο, σε θέματα που αφορούν κυρίως σχέσεις, οικογένεια, σπίτι, ακίνητη περιουσία. Ομως κάτι διαφοροποιείται τη νέα χρονιά, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σας, καθώς από τις 16/7 ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιό σας για έναν ολόκληρο χρόνο, και θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας, να έχετε αισιοδοξία για το μέλλον και να βρείτε λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα. Το 2014 προετοιμάζει το έδαφος για τη χρονιά που πραγματικά θα νιώσετε πιο ικανοποιημένοι, το 2015.

Από την ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

Οταν ο Κρόνος σχηματίζει δύσκολη όψη με το ζώδιό μας, ένας βασικός τομέας στη ζωή μας μπορεί να μεταμορφωθεί. Οχι χωρίς σκληρή δουλειά. Συνήθως η παρουσία του στο 4ο ηλιακό σπίτι συνδέεται με χωροταξικές αλλαγές. Αλλαγή σπιτιού για να μειωθούν τα έξοδα; Μετακομίσεις γιατί η οικογένεια μεγαλώνει; Σπουδές μακριά από το πατρικό; Τα σενάρια είναι πολλά. Ενδεχομένως η αλλαγή σπιτιού να σχετίζεται και με μια αντίστοιχη στη δουλειά. Κάποιοι μπορεί να ξεκινήσετε μια επαγγελματική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας το σπίτι σας ως έδρα, ενώ μπορεί να υπάρχουν και πιο δύσκολα σενάρια, όπως η πώληση ενός σπιτιού για να σώσετε μια επιχείρηση ή το αντίθετο. Φυσικά, η επιρροή του Κρόνου δεν αφορά μόνο τα ακίνητα αλλά και την οικογένειά σας. Ετσι, μπορεί να χρειαστεί να προσφέρετε βοήθεια σε ηλικιωμένα πρόσωπα ή να έρθετε σε αντιπαράθεση με γονείς ή κάποιο από τα παιδιά σας. «Θέματα» μπορεί να υπάρξουν και με άλλους συγγενείς, γείτονες, ιδιοκτήτες του σπιτιού που νοικιάζετε, ή άλλα άτομα που συνδέονται με το σπίτι σας. Ο Κρόνος μας ωριμάζει, μας σπρώχνει να σταθούμε στα πόδια μας. Αν, με υπομονή και επιμονή, εστιάσετε με σοβαρότητα στα θέματά σας, όλα θα πάνε κατ’ ευχήν. Το καλοκαίρι του 2014 περνάει στο ζώδιό σας ο πλανήτης της εξέλιξης, της προόδου και της επέκτασης, ο Δίας. Περιμένετε αλλαγές, λοιπόν! Μπορεί να πάρετε προαγωγή, να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας ή να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, να αποφοιτήσετε επιτυχώς από μια σχολή, να ταξιδέψετε μακριά ή να κάνετε μια μοιραία γνωριμία, να παντρευτείτε, να αποκτήσετε απόγονο. Ενα όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, κι επειδή Κρόνος και Δίας λειτουργούν συνδυαστικά, το νέο στη ζωή σας θα έχει και διάρκεια. Αν μη τι άλλο, το 2014 θα αυξηθούν οι προοπτικές για ικανοποίηση, πρόοδο και επιτυχία. Ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, θα νιώσετε ότι αναγνωρίζονται οι κόποι σας. Με τον Δία στο ζώδιό σας, κινδυνεύετε μόνο από την υπερβολή! Θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί και να μη σκορπίζετε την ενέργειά σας σε πολλά μέτωπα. Σημαντική ακόμα επιρροή τη νέα χρονιά είναι αυτή του Αρη, για σχεδόν οκτώ μήνες στο φιλικό Ζυγό. Μαζί με την επιρροή των εκλείψεων στον άξονα Ζυγός - Κριός και τον Δία στο ζώδιό σας, θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες για δουλειά ή αναψυχή.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ

Το 2014 μπορεί να σας βρίσκει κουρασμένους στην αρχή του, αλλά σας υπόσχομαι ότι στο τέλος θα σας βοηθήσει να χαμογελάσετε διάπλατα. Αυτή τη χρονιά πρέπει να εστιάσετε στη διατήρηση των κεκτημένων σας τους πρώτους εννιά μήνες και στο να ανεβείτε ένα βήμα ψηλότερα το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, που υπόσχεται να πραγματοποιήσει ένα τουλάχιστον όνειρό σας. Μην ξεχνάτε τον καλότυχο Δία. Μέσα στη θάλασσα προβλημάτων όπου εδώ κι ένα χρόνο κολυμπάτε, είναι η σανίδα σωτηρίας.

Σχέσεις

Ο τομέας αυτός δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από την πολιορκία του Κρόνου την προηγούμενη χρονιά, όπως κι αυτή βέβαια που μας έρχεται, αφού θα παραμείνει μέχρι τα Χριστούγεννα του 2014 στον Σκορπιό. Ο Κρόνος τεστάρει τις πιο σημαντικές σχέσεις σας, καταδεικνύοντας την αξία και τη σταθερότητά τους. Αν κάποια από αυτές διακόπηκε την προηγούμενη χρονιά ή διακοπεί το 2014, αυτό θα σημαίνει (όσο κι αν πονάει) ότι απλώς δεν ήταν υγιής και αξιόλογη. Πιθανόν να υπάρχει ένα πρόσωπο με το οποίο θα ταιριάξετε καλύτερα ή θα σας δώσει ό,τι σας έλειπε από μια προηγούμενη κατάσταση. Ο Κρόνος είναι και ο πλανήτης που μας υπενθυμίζει το χρόνο και τη φθορά που έρχεται ακόμα και στις πιο επιτυχημένες σχέσεις. Αν λοιπόν έχετε ένα μακρόχρονο δεσμό ή γάμο, μέσα στο 2014, μετά τις 16 Ιουλίου, με τον Δία στο ζώδιό σας, θα μπορέσετε να του κάνετε τονωτικές ενέσεις ή να ελευθερωθείτε πιο ανώδυνα. Για κάποιους το πρόβλημα στη σχέση ίσως να μην είναι η ίδια η σχέση, αλλά τα προβλήματα του συντρόφου τους. Ακόμα κι εδώ ο Δίας κάτι καλύτερο θα σας προσφέρει από το καλοκαίρι κι έπειτα. Αν είστε μόνοι, γιατί ο Κρόνος είναι και πλανήτης που οδηγεί σε μοναχικά μονοπάτια, το 2014 θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Σίγουρα κάποια από αυτές μπορεί να γίνει και σχέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ανακτήσετε την αισιοδοξία σας μετά τις 16/7, και θα είστε πιο ανοιχτοί σε φλερτ και γνωριμίες. Το 2014, ο έρωτας μπορεί να βρεθεί και σε ένα ταξίδι. Με τον Αρη και τις εκλείψεις να σας ωθούν σε κίνηση, μπορεί το τυχερό σας να κρύβεται εκεί, γι’ αυτό αποδεχτείτε προσκλήσεις και προτάσεις για εκδρομές.

Εργασία

Οι αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα τα τελευταία χρόνια, προϊόν της επιρροής του Πλούτωνα στον τομέα εργασίας στο ηλιακό σας ωροσκόπιο, συνεχίζονται καταλυτικά και τη νέα χρονιά. Περισσότερο επηρεάζεστε οι γεννημένοι στις αρχές Αυγούστου. Εσείς προσέξτε πιο πολύ τις υπερωρίες και γενικά την πολλή δουλειά σε βάρος της υγείας σας. Οι πρώτοι εννιά μήνες θα είναι σίγουρα πιο κουραστικοί και απαιτητικοί έναντι του τελευταίου τριμήνου της χρονιάς, οπότε θα παρουσιαστούν περισσότερες ευκαιρίες, είτε για να βρείτε δουλειά, αν είστε άνεργοι, είτε για να βρείτε μια καλύτερη, από άποψης συνθηκών και οικονομικών απολαβών, αν ήδη εργάζεστε. Σίγουρα ο Δίας στο ζώδιό σας θα παίξει καταλυτικό ρόλο μετά το καλοκαίρι. Νέα πρόσωπα θα μπουν στην ζωή σας, όχι μόνο σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κάποιοι μπορεί να παίξουν το ρόλο του μέντορα, του ευεργέτη, του υποστηρικτή. Αλλοι να μείνουν για πάντα κι άλλοι απλώς θα μείνουν όσο χρειάζεται για να βοηθήσουν ή για να σας... ξεκουνήσουν από μια καριέρα φθαρμένη ή μια δουλειά χωρίς προοπτικές. Φέτος, με την επιρροή του Αρη στον Ζυγό, μπορεί να ταξιδέψετε περισσότερο και για επαγγελματικούς λόγους. Γενικά, οι ρυθμοί στην καθημερινότητά σας θα είναι πιο γρήγοροι και πιεστικοί. Ο μόνος κίνδυνος με τον Δία στο ζώδιό σας από τις 16/7 είναι να τεμπελιάσετε λίγο και να περιμένετε τα πράγματα να γίνουν από μόνα τους. Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι, με την επιρροή του Δία, αν φύγετε από μια δουλειά, δεν θα επιστρέψετε, κι αν ξεκινήσετε κάτι καινούργιο τώρα, τα αποτελέσματα θα φανούν την επόμενη χρονιά, όταν πια ο Δίας θα έχει αποχωρήσει.

Οικονομικά

Άλλη μια χρονιά που παλεύετε να κρατηθείτε και να συγκρατηθείτε για να μην έχετε απώλειες είναι το 2014. Βλέπετε, η επιρροή του Κρόνου δεν αφήνει ούτε αυτόν τον τομέα ανέπαφο. Βέβαια, το καλοκαίρι του 2014, μιας και ο Δίας κάνει πανηγυρική είσοδο στο ζώδιό σας, υπάρχουν ευκαιρίες και προοπτικές για να ενισχυθεί το εισόδημά σας. Κάποιες περιόδους όμως, θα πρέπει να προσέξετε πολύ και να μη ρισκάρετε χρήμα, όπως τον Ιανουάριο, με την ανάδρομη Αφροδίτη, ή και το διάστημα 26/7-13/9. Αυτό που φαίνεται να απορροφά τα μεγαλύτερα κονδύλια στη ζωή σας, και τη νέα χρονιά, είναι το σπίτι και οι απαιτήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας. Αν αλλάζετε σπίτι, αναδιακοσμείτε την ήδη υπάρχουσα κατοικία σας, επιδιορθώνετε κάτι ή χτίζετε ένα σπίτι από την αρχή, λάβετε υπόψη σας ότι μπορεί να σας βγει πιο ακριβά από την αρχική εκτίμηση. Κάποιοι ίσως να επιβαρυνθείτε περισσότερο με οφειλές που αφορούν την ακίνητη περιουσία, αν αποδεχτείτε, ας πούμε, μια κληρονομιά. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ενδέχεται, αν ενοικιάζετε κάποιο χώρο σε τρίτους, να αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην είσπραξη του ενοικίου. Επιβάρυνση οικονομική μπορεί να προκαλέσουν και μέλη της οικογένειάς σας, π.χ. ένα παιδί που σπουδάζει, ένας γονιός που έχει προβλήματα με την υγεία του κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, με καλή οικονομική διαχείριση, θα καταφέρετε να τα βγάλετε πέρα, και σίγουρα στο τέλος της χρονιάς το ταμείο θα έχει θετικό πρόσημο αν φανείτε τυπικοί στις υποχρεώσεις σας και απαιτητικοί εκεί που σας οφείλουν χρήματα. Από το φθινόπωρο κι έπειτα, σιγά σιγά, θα σημειώσετε ανοδική πορεία, και στον πολύπαθο οικονομικό τομέα.

ΥΓΕΙΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ

Το 2014 είναι μια απαιτητική χρονιά, που θέλει προσοχή, και σε θέματα υγείας. Δυο εκλείψεις Ηλίου, που θα σας επηρεάσουν Απρίλιο και Οκτώβριο, χτυπούν καμπανάκι για τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Εχοντας τον Κρόνο σε απαιτητική ως προς το ζώδιό σας θέση, θα πρέπει, εκτός από το να τρέφεστε καλά και να ασκείστε (όχι βαριά), να ξεκουράζεστε κιόλας. Να κοιμάστε αρκετά ώστε να έχετε και διαύγεια πνεύματος, να χαλαρώνετε όταν επιστρέφετε από τη δουλειά και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, όχι μόνο όσα «πρέπει». Οσο για αισθητικές επεμβάσεις και γενικά κούρες ομορφιάς, προτιμήστε το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς και μη βιάζεστε: Ο Δίας στο ζώδιό σας στις 16/7 αντιστέκεται στις δυσκολίες.

Ζωδιακές... κόντρες & συμμαχίες

Σαφώς με τα υπόλοιπα μέλη της σταθερής ομάδας, δηλαδή Ταύρους, Σκορπιούς, Υδροχόους αλλά και Λέοντες, οι σχέσεις σας είτε θα «βαθαίνουν», και θα έρχεστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, είτε θα περνάνε από διάφορες κρίσεις, λόγω Κρόνου και εκλείψεων. Είναι η ομάδα από την οποία θα έχετε τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, οι οποίες όμως δύσκολα θα ικανοποιηθούν, γιατί κι εκείνοι, όπως κι εσείς, θα έχουν τα βάρη τους. Αυτοί που σας πάνε περισσότερο και που είναι η χαρά της ζωής, δίνοντάς σας αισιοδοξία, είναι Δίδυμοι και Τοξότες, όλη τη χρονιά. Παρθένοι και Ιχθύες μιλάνε διαφορετική γλώσσα από τη δική σας, αλλά το πρώτο εξάμηνο μπορεί να σας στηρίξουν περισσότερο. Καρκίνοι και Αιγόκεροι θα είναι πολύ βιαστικοί και απαιτητικοί, αλλά δεν θα τα πάτε άσχημα μαζί τους. Με Κριούς και Ζυγούς ασχοληθείτε καλύτερα από τις 26/7 και μετά.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ