6:12
29/11/2012

Βοηθεια

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
@
Μαρα

Τον ίδιο μήνα ξανακάναμε έρωτα πάλι χωρίς προφυλακτικό και ξανά πήρα για δεύτερη φορά το χάπι...

Έκανα έρωτα με το αγόρι μου χωρίς προφυλακτικό στις 10 Νοεμβρίου και στις 11 μου ήρθε περίοδος την επόμενη μέρα πήρα το χάπι τις επόμενης μέρας, τον ίδιο μήνα ξανακάναμε έρωτα πάλι χωρίς προφυλακτικό και ξανά πήρα για δεύτερη φορά το χάπι σήμερα στις 27 μου ήρθε πάλι αίμα. Τι είναι αυτό; Μπορεί να φταιει το χάπι, υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Όχι μπορεί, είναι σίγουρο πως το αίμα που είδες στις 27 οφείλεται στο χάπι της επόμενης μέρας που πήρες για δεύτερη φορά. Όμως αυτό που είχες πάρει την πρώτη φορά δεν χρειαζόταν να το πάρεις αφού είδες περίοδο την επόμενη μέρα. Για να καταλάβεις τον μηχανισμό, καλύτερα να διαβάσεις το άρθρο του WomenOnly, "Μάθε πότε μπορεί να μείνεις έγκυος" που τα εξηγεί όλα με λεπτομέρειες.
Από εκεί και πέρα πρέπει να καταλάβεις ότι το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι καραμελίτσα για να την καταπίνεις όποτε σου κατέβει και δεν πρέπει ποτέ να το παίρνεις δύο φορές στον ίδιο κύκλο γιατί θα αναστατώσεις την περίοδο σου και δεν πρέπει.
Γενικότερα, το χάπι της επόμενης μέρας πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως μορφή επείγουσας αντισύλληψης (π.χ. όταν σπάει το προφυλακτικό) και όχι συστηματικά. Εφόσον λοιπόν έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή, πρέπει να υιοθετήσεις μια αξιόπιστη μορφή αντισύλληψης που ουσιαστικά σημαίνει είτε το αντισυλληπτικό χάπι (αν είσαι σε μια σταθερή σχέση) είτε το προφυλακτικό, το οποίο σε προφυλάσσει σε μεγάλο βαθμό και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
 • 7:08
  1/7

  Ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία για τον hpv;

  Θα κάνω τη θεραπεία που μου σύστησε ο πρώτος γιατρος με την ποδοφυλλίνη αλλά είμαι πολύ αγχωμένη...

 • 19:09
  30/6

  Βάρος βοηθεια!

  Ο μπαμπάς μου έχει θυροειδή. Εχω μιλήσει στη μαμά μου μηπως έχω και εγώ αλλα δε θέλει να με...

 • 8:09
  28/6

  Λευκα αιμοσφαιρια

  Εκανα παλι γενικη ρουτινας κ ενω ολα ειναι καλα τα λευκα παλι ανεβασμενα κ με αναστροφη του τυπου...

 • 7:00
  26/6

  Σταφυλόκοκκος

  Λόγω του ότι το ανοσοποιητικό μου είναι αδύναμο, τα σπυράκια μολύνθηκαν και έτσι μετεξελίχθηκαν...