ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK

WomenOnly.gr,  30/9/2011 4:09:41 μμ

το χαπι της επομενης ημερας


Η περίοδος μου μου είχε τελειώσει δυο μέρες πριν γίνει όλο αυτό. Το χάπι το πήρα μέσα στις επόμενες 2 ώρες.

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Καλησπέρα, θεία Λουκία. Διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα την στήλη σου και με βοηθάει πραγματικά πάρα πολύ. Με το αγόρι μου είχαμε ένα ατύχημα και έσπασε το προφυλακτικό την ώρα της επαφής και τελείωσε μέσα μου. Η περίοδος μου μου είχε τελειώσει δυο μέρες πριν γίνει όλο αυτό. Το χάπι το πήρα μέσα στις επόμενες 2 ώρες. Έπειτα μετά απο μια βδομάδα περίπου είχα ελάχιστο αίμα 2 μέρες. Περιμένω περίοδο στις 1 Οκτωβρίου. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος; Άμα καθυστερήσει να μου έρθει είναι φυσιολογικό; Και ο κύκλος μου είναι πάντα σταθερός (30 ημερών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Το αίμα που είδες είναι φυσιολογικό και εμφανίζεται τουλάχιστον στις μισές γυναίκες που παίρνουν το χάπι της επόμενης μέρας. Η περίοδος σου μπορεί να έρθει φυσιολογικά ή και να καθυστερήσει λίγο, χωρίς αυτό να είναι ανησυχητικό.

Το να έχεις μείνει έγκυος είναι μάλλον απίθανο, δεδομένου ότι οι γόνιμες μέρες σου είναι γύρω στην 16η μέρα (υπολόγισε τουλάχιστον από την 14η έως και τη 17η εφόσον ο κύκλος σου είναι πράγματι τόσο σταθερός) κι εσύ είχες το "ατύχημα" αρκετά νωρίτερα, ενώ παράλληλα πήρες το χάπι πολύ γρήγορα μετά την επαφή.

Όμως, αν η περίοδος σου καθυστερήσει για περισσότερο από μια εβδομάδα, κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' ανησυχείς. Άλλωστε, όπως ίσως ήδη ξέρεις και μόνο το άγχος, είναι ικανό να σου προκαλέσει καθυστέρηση. Άρα βγάλε το απ' το μυαλό σου και χαλάρωσε.

Εφόσον όμως βρίσκεσαι σε μια σταθερή σχέση αξίζει να σκεφτείς το ενδεχόμενο των αντισυλληπτικών χαπιών που είναι πολύ καλύτερα για την προστασία σου απέναντι σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, γι' αυτό σου συστήνω να συζητήσεις το θέμα με τον γιατρό σου.