ΕΘΝΟΣ  |  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  |  E-GO  |  SENTRAGOAL  |  WOMENONLY  |  ELLE | ΣΙΝΕΜΑ  |  CARANDRIVER  |  SPORTY  |  HOMME  |  COOKBOOK

«Kουζινομαγειρέματα» 1/10/2008,  1/10/2008

Μακαρόνια με μελιτζάνες


mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 μελιτζάνες στρογγυλές
  • 6 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκ. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για 20 λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα υγρά τους. Κατόπιν, τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμυδάκια, κομμένα, έως ότου μαλακώσουν. Μετά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία τους. Κατόπιν, τα σουρώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω τις μελιτζάνες ζεστές με τη σάλτσα τους.