WomenOnly.gr,  17/4/2012 8:00:00 πμ

Kούνα το κορμάκι σου κάνοντας Zumba

Και χορός και διασκέδαση και άσκηση μαζί!

Ψάχνεις κάτι νέο που να σε συγκλονίσει και να σε κρατήσει στο πνεύμα της γυμναστικής και άθλησης; Βαριέσαι εύκολα τα ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο και κουράστηκες να κάνεις όλο αεροβική και στεπ; Η τρέλα που έχει κατακτήσει την Αμερική και πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, ακούει στο όνομα Zumba® fitness.

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Ψάχνεις κάτι νέο που να σε συγκλονίσει και να σε κρατήσει στο πνεύμα της γυμναστικής και άθλησης; Βαριέσαι εύκολα τα ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο και κουράστηκες να κάνεις όλο αεροβική και στεπ; Η τρέλα που έχει κατακτήσει την Αμερική και πλέον είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας, ακούει στο όνομα Zumba® fitness.

To ξεκίνημα του Zumba:

Η Χρύσα και οι μαθητριές της κάνουν Zumba!
Η Χρύσα και οι μαθητριές της κάνουν Zumba!

Η εν λόγω μορφή άσκησης που διδάσκεται σε γυμναστήρια αλλά και σχολές χορού, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή διασημοτήτων Beto Perez, ο οποίος ανέπτυξε την εν λόγω μέθοδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κoλομβία στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα ήρθε σχεδόν τυχαία όταν ο γυμναστής έφτασε στο μάθημά του και συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να φέρει μαζί την κασέτα με τη μουσική. Έτσι, πήρε μια κασέτα με λάτιν τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητό του και έτσι γεννήθηκε η Zumba.

Η Zumba® συνδυάζει τους κλασικούς λάτιν ρυθμούς με εύκολες ασκήσεις που γίνονται σε πιο αργό ή γρήγορο ρυθμό ενώ ταυτόχρονα. Διατηρούνται και στοιχεία της αεροβικής με κινήσεις αντοχής που βοηθούν στην τόνωση και γράμμωση των μυών. Από τον Ιούλιο του 2009 η Zumba διδάσκεται σε πάνω από 40.000 μέρη σε 75 χώρες ενώ χιλιάδες είναι τα άτομα που κατέχουν τα dvd της εν λόγω γυμναστικής.

Τι κάνει τη Zumba ξεχωριστή;

Στην πράξη η Zumba περιλαμβάνει λίγο από "salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco", αλλά και χορό της κοιλιάς. Έτσι, καις θερμίδες, τρέχεις τον μεταβολισμό σου και δεν βαριέσαι εύκολα. Ταυτόχρονα, με την δημοσιότητα που έχει γνωρίσει και το "So You Think You Can Dance" και το "Dancing With The Stars", ο χορός είναι πιο δημοφιλής από ποτέ.

Αρχικά, μπορεί να θέλεις λίγο χρόνο για να εξοικιωθείς με τα βήματα αλλά γρήγορα, η καρδιά σου θα δουλεύει στην εντέλεια, το λίπος στο σώμα σου θα μειωθεί και θα φτάσεις να καις μέχρι και 700 θερμίδες. Όσο έχουν κάνει Zumba μιλούν για μια γιορτή της γυμναστικής και επειδή ο ρυθμός μια είναι αργός και μια πιο γρήγορος, δεν μένεις τελικά χωρίς ανάσα. Ταυτόχρονα χάνεις κιλά αλλά το πιο βασικό, χάνεις πόντους και αποκτάς αυτοπεποίθηση!

Και μην νομίζεις ότι δεν μπορείς να κάνεις Zumba και στην Ελλάδα:

Με διακρίσεις σε διαγωνισμούς χορού Latin και Freestyle η Χρύσα Φραγκοπούλου είναι η πρώτη πιστοποιημένη Zumba Fitness Instructor στην Ελλάδα, από τον Φεβρουάριο του 2008. Τον Απρίλιο του 2009 συμμετείχε με τη Διεθνή ομάδα Zumba στη Fibo 2009 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, ενώ τον Μάιο του 2009, σε συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία της Zumba στην Αμερική, διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων Zumba στην Ελλάδα. H Χρύσα διδάσκει Zumba, Dance aerobic & step, Latin, Ευρωπαϊκούς χορούς και Freestyle και συνεργάζεται με γνωστές σχολές χορού και γυμναστήρια της Αττικής και μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν να προτιμήσει την zumba στο Womenonly:

Χρύσα, τι σε ώθησε να στραφείς στη zumba, ειδικά με την πληθώρα νέων μεθόδων άσκησης που κυκλοφορούν;

Το Zumba είναι ένα εύκολο & διασκεδαστικό πρόγραμμα άσκησης σχεδιασμένο για όλους που θυμίζει πάρτυ! Η μουσική, οι κινήσεις, τα βήματα, το μάθημα δίνουν ένα αίσθημα ευεξίας, ελευθέριας, χαράς! Μου αρέσει να βλέπω το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων, και στο Zumba οι ασκούμενοι χαμογελούν & διασκεδάζουν!

Γιατί πιστεύεις πως πρέπει μια νέα κοπέλα να στραφεί στη zumba και όχι σε κάποια άλλη μέθοδο άσκησης; Ποιά τα 2 βασικά ωφέλη που πιστεύεις πως κερδίζει;
Το Zumba δεν είναι σημαντικό μόνο για το σώμα αλλά είναι σημαντικό και για το πνεύμα, είναι ένα πρόγραμμα που σε κάνει να νιώθεις καλά! Βοηθά στη βελτίωση της ψυχολογίας, της αυτοπεποίθησης, της αυτοεικόνας. Η επιτυχία του Zumba έγκειται στο ότι οι ασκούμενοι έρχονται ξανά και ξανά για μάθημα γιατί διασκεδάζουν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ασκούνται, έπειτα αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα και ο κύκλος συνεχίζεται καθώς συνεχίζουν να έρχονται και να απολαμβάνουν τα ψυχολογικά & σωματικά οφέλη που τους προσφέρει το Zumba!

Δες και το βίντεο με μερικά βασικά βήματα της Zumba!

Κατερίνα Π.